elakarod érni a kitűzött célt? ehhez olykor ki kell lépni a komfortzónádból…

elakarod érni a kitűzött célt? ehhez olykor ki kell lépni a komfortzónádból…

2014.01.25 14:18

… legyen szó bármiről, akár ha le akarsz fogyni, ha izmot akarsz építeni, vagy ha jobb kondit, állókpességet szeretnél.

Bizony, bizony ez olykor lemondásokkal jár,  néha ki kell lépni a komfortzónából, olyat kell tenni a célok eléréséért ami nehezünkre esik, eltér a korábbi szokásainktól, vagy éppen a környezetünk rosszallásával is találkozik.

A minap is találkoztam egy anyukával, aki igen furcsán nézett rám mikor kiderült, hogy 5 hónapos a fiam, és én már ezerrel nyomom az edzéseket. Rögtön azzal jött, hogy miért nem hagyok magamnak még időt, miért nem pihenek stb.. Azt már meg sem mertem neki említeni, hogy versenyre is készülök méghozzá a tavaszi szezonban, mert akkor kerít valahonnan egy péklapátot, és tarkón ver az tuti.

Én ilyen vagyok, ezt csinálom, ettől érzem magam jól, és a saját életemről én döntök!

Amikor aerobikot, vagy kangoo-t tartottam sok vendégem arcán láttam óra közben, hogy „ez egy vadbarom, azt akarja, hogy meghaljak egy sz…ros aerobik óra alatt?!”

Nem, nem, dehogyis akarom, hogy bárki is belehaljon egy órába, de általában az olyan típusú órára, amit én tartok, azért jönnek az emberek, hogy lefaragjanak a kg-ból, vagy formálódjanak. A tingli-tangli edzésekkel lehet, hogy a lelkiismeret megnyugszik, hogy tettél valamit azért, hogy kevesebbet mutasson a mérleg, csakhogy ezeken az órákon a kalória felhasználás is jóval kevesebb, edzés után pedig nyugodt szívvel eszel szénhidrát dús ételeket mert azt hiszed, Te már előre lemozogtad a bevitt kalóriákat. Utána meg jön a csodálkozás, hogy miért nem mutat kevesebbet a mérleg nyelve!

Szóval én azt mondom: ahhoz, hogy elérjük a célokat, ahhoz ki kell lépni a komfortzónából, akkor is fel kell venni az edzőcipőt, amikor kevésbé esik jól, és ha edzés közben vannak olyan pillanatok, amikor az edzőt legszívesebben a halálba kívánnád, nem baj, mert, ilyenkor teszel valamit azért, hogy közelebb kerülj a célodhoz, és utána garantáltan jobban fogod magad érezni, és a várt hatás sem marad el!

Nekem is van olyan edzés, ami nem esik jól, van hogy hányingerem is van közben, van, hogy a fáradtság miatt még az edzőteremig is nehezen jutok el, de a következő edzésen meg szárnyalok! 🙂

Ma délelőtt lenyomtam egy kondi órát, utána még fél óra súlyzós edzés következett hát, váll és hasizomra.

Majd edzés után pedig készül az ebéd: csirkemell+ cukkini+ koktél paradicsom rizzsel

Vélemény, hozzászólás?