Előzd meg a karácsonyi plusz kilókat

2014.12.18 19:49

A tegnapi bejegyzés elmaradt.

Van rá mentségem 🙂

Előző éjszaka mindösszesen 2 órát aludtam. A gyerkőcnek legutóbb az egyik rágófogának csak a fele bújt ki, amit akkor is nagyon megszenvedtünk, és most úgy döntött a fogacska másik fele, hogy szeretne teljes egészében napvilágot látni, mindenki legnagyobb „örömére”, és alváshiányára.

2 óra alvás után, az egy dolog, hogy hulla voltam egész nap, és emiatt az edzés is elmaradt, az már jobban zavart, hogy az alváshiány okozta fáradtságtól egész nap csak a glikogén raktáraimat töltöttem.

Ezért ma reggel, – éjszaka csak 3x kellett felkelnem, így viszonylag kipihentnek számítok 🙂 – 30 perc futással kezdtem a napot.

Csütörtöki naphoz képest meglepően sokan voltak a teremben, gondolom már sokan szabin vannak.

Kíváncsi leszek két ünnep között mennyien lesznek, mennyi ember veszi rá magát a mozgásra. Én tuti ott leszek, még 24.-én is, és 27.-én egész biztos, hogy velem fogják nyitni a termet. Lehet mondani, hogy elmebeteg… 🙂

A karácsony sokak számára csak a finomabbnál finomabb falatokról, és a heverészésről szól, természetesen akinek nem inge, ne vegye magára. Aztán januárban meg jön a hidegzuhany a tükör előtt a felszedett kilóktól.

A karácsonyi lakomák viszonylag jól kompenzálhatóak azzal, ha aktívan pihenünk két evés között. Nem kötelező edzőterembe elmenni, már az is nagy segítség lehet az alakunk számára, ha nagyokat sétálunk, vagy ha van otthon egy szobabringa, tekerünk rajta egy fél órát. A hangsúly a mozgáson van!

Ha nem hagyjuk magunkat teljesen eltunyulni az ünnepek alatt, mozgunk legalább napi fél órát, egész biztosan nem fogunk január elsején sokkot kapni a tükör előtt, és nem mellesleg a közérzetünk is sokkal jobb lesz!

Vélemény, hozzászólás?