Éhségűző, egészséges jeges finomság

2015.07.07 10:10

6:10-kor reggeli edzés kipipálva.

Ma elmarad a súlyzós rész, az edzőterem délután 4-ig zárva lesz áramszünet miatt, így dolgozni sem tudtam menni. Na ez persze nem azt jelenti, hogy ma unatkozni fogok, van néhány dolog, amivel őszre készülök, ezen munkálkodom itthon a háziasszonyi teendők mellett.

Mielőtt leültem volna a gép elé, a tízórai fehérje turmixomat most jeges-gyümölcsös változatban dobtam össze, ebben a hőségben ez esett jól.

Hozzávalók:

– 1 érett avokádó

– 1 kis szelet sárgadinnye

– 1 adag vaníliás Iso whey zero fehérjepor

– 5-6 db jégkocka

– 1-2 dl szénsavmentes víz

A hozzávalókat csak összeturmixoltam és már kanalaztam is.

A sárgadinnyének és avokádónak köszönhetően a szervezetem vitamin és ásványianyag  készletének egy része újratöltődött. Ezzel a turmixal

többek között hozzájutottam A és C vitaminhoz, nagy mennyiségű B vitaminokhoz, káliumhoz, kálciumhoz, magnéziumhoz, cinkhez, foszforhoz, mangánhoz, rézhez és vashoz is.

A sárgadinnyében előforduló B vitamin összeállítás és étkezési rosttartalma együtt biztosítja  a szervezet  jó szénhidrát anyagcseréjét. Stabilizálja a vércukorszintet, a speciális B vitamin tartalom pedig segíti a sejteket a szénhidrátok hasznosításában. A rostok biztosítják a cukor fokozatos bekerülését a véráramba, így a vércukorszint könnyebben stabilizálódik, ennek köszönhetően később leszünk éhesek.  

Edzés után is kiváló, a tejsavó fehérjepornak köszönhetően táplálja az izmokat,  a gyümölcsök pedig az edzés során kiürült szénhidrát raktárakat töltik újra.

Próbáld ki Te is!

Vélemény, hozzászólás?