Egyszerű, finom, diétás vacsorát gyorsan

2014.10.06 20:51

Ma pihi volt az edzésben, és nagy valószínűséggel holnap is az lesz, mert nem tudom megoldani sehogy sem, hogy eljussak edzeni.

A gyerekem ‘gyúrós’ lesz :)))) imádja a natúr csirkét rizzsel.  Ahányszor ezt eszem, mindig odajön, és cuppog, hogy adjak neki, aztán meg jóízűen falatozza. A pufi rizst meg egyenesen kiveszi a kezemből és ő eszi meg helyettem.

Délután viszonylag nagyot aludt a gyerkőc (2 órát, nála ez már nagy eredmény) azalatt csináltam tűzoltó jelleggel egy röpke takarítást, főzni azonban már nem volt időm, így ezt már a kis Törperőssel együtt kellett megoldanom. Ez a mutatvány Vele viszont nagyon nem egyszerű, így mindig az egyszerű, minél gyorsabban elkészíthető, és egészséges-alakbarát receptekre törekszem.

Körülnéztem mi van a hűtőben, találtam egy kis gombát, paradicsomot, és nálunk a mélyhűtőben mindig van lefagyasztva csirkemell, ezekből dobtam össze egy gyors vacsit.

A gombát vékonyan felszeleteltem, paradicsomot felkockáztam, kevés oliva olajon összesütöttem, sóztam, borsoztam. A csirkemellet szintén vékony szeletekre vágtam, kicsit kiklopfoltam, ezt is sóztam, borsoztam. A husi szeletekre halmoztam az összesütött zöldséget, kevés reszelt zsírszegény sajttal megszórtam, feltekertem és egy fogpiszkálóval megtűztem. Egy tepsit vékonyan kikentem oliva olajjal, beletettem a hústekercseket és 200 fokon aranybarnára sütöttem.

Én párolt zöldséggel, a fiúk pedig párolt rizzsel ették meg vacsira.

Ebből is látszódik, hogy nem kell nagy dolgokra gondolni az egészséges, alakbarát ételek esetében. Ehhez a vacsihoz sem kellett sok minden, mégis mind a 3 tápanyagot tartalmazza (minőségi fehérje, szénhidrát és zsír) így kiváló választás diéta esetén is.

Vélemény, hozzászólás?