Egy tipp, hogyan csökkentsd a nassolást

2015.07.14 17:50

FittAnyu és kis maki két keréken 🙂

Tegnap ahogy haza hoztuk a bringákat, rögtön kipróbáltuk és nagy boldogan tekertünk a faluban. Még a vak is látta, hogy ezek tuti most vették a bringát, mert nincs olyan ember a faluban aki fülig érő szájjal teker folyamatosan körbe-körbe a faluban.  😀

A vidék csodás adottságait kihasználva jó kis lábedzéseket tudok majd csinálni a 12 kg-os gyerekkel a hátam mögött.

A bokám még mindig nem százas, menni már jól tudok vele a szépséges sárgás-zöldes színe ellenére , viszont a futás még nem megy, mert fáj. Így a reggeli futás ma is kimaradt.

Reggel munka előtt beugrottam még a Lipóti pékségbe egy kis paleo ropiért, most ezt volt kedvem enni tízóraira.

Lassan már megszokják az eladók, hogy ha veszek ilyesmit, akkor nem 10-20-30 dkg-t kérek, mint a legtöbben,  hanem mindig csak 4-5 darabot veszek ebből a pici finomságból. Egyébként mandulalisztből készül a paleo ropi és magvakkal van megszórva.  A Lipóti pékséges zabkekszből pl. mindig csak 1 db-ot kérek. Eleinte nemcsak az eladók néztek furcsán, hanem a sorban mögöttem álló emberek is. Volt olyan vásárló, akinek azt lehetett leolvasni az arcáról, hogy „szegénynek biztos nincs elég pénze, hogy többet vegyen” az eladó meg visszakérdezett, hogy „csak 1-et?”

Igen, csak 1 darabot, különben ha 10-et vennék, az is elfogyna napközben észrevétlenül.

Ahogy a múltkori bejegyzésemben is írtam

Kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/news/full-dietas-suti-akar-este-is-bunudat-nelkul/

attól, hogy valami egészséges ugyanúgy lehet magas szénhidráttartalma, ami hamar meglátszódhat az alakunkon. Na ezért veszek csak 1 db zabkekszet vagy 4-5 db paleo ropit. Ezzel kielégítem a nassolás iránti vágyam, 1 darabbal pedig még nem olyan sok plusz szénhidrátot viszek be a szervezetembe, persze ezt is bele kell számolni a napi szénhidrátbevitelbe ha a formás alak a cél.

Sok diéta a napközben bekapkodott plusz falatokon, nassoláson csúszik el. Azon, hogy a kekszből – ami ugyan egészséges verzióban készült – nem 1-2 darabot veszünk, hanem rögtön 10-20 dkg-t, ami észrevétlenül elfogy a nap folyamán, elfelejtjük beleszámolni a napi szénhidrátbevitelbe és utána meg csodálkozunk, hogy nem fogyunk, pedig mi diétázunk és még edzünk is.

Egy tipp:

 Vegyél kevesebbet, vegyél csak 1-2 darabot a zabkekszből, paelo sütiből. Sehol sem láttam még kiírva a boltban, hogy csak akkor lehet megvenni, ha minimum 20 dkg-t kérsz. Vegyél csak 1-2 darabot és ne foglalkozz vele, ha furcsán néznek, ez a Te egészséged, a Te alakod, amitől jobban érzed magad, legyen ez a fontos számodra és ne az, hogy mások mit gondolnak! Jusson eszedbe, amikor a következő adag nasidat megveszed!

Útmutató Anyukáknak a formás alakhoz szülés után!

Kérd a FittAnyu program ingyenes anyagait emailben itt:

https://www.fitten-pozitivan.com/blog/utmutato-anyukaknak/

Vélemény, hozzászólás?