Egy tipp, ha megállt a fogyásod

2015.04.08 21:09

A gyerkőc megint beleesett egy középfül gyulladásba. 🙁 Így tegnap reggel fül-orr-gégészet és a hétre szabit kapott.

Nekem pénteken jelenésem van a Tünde előtt, formacsekkolás és további egyeztetések, hogy hogyan tovább, de erről bővebben majd pénteken.

Ma is túl vagyok 2 óra edzésen,

személyi edzéseken, némi lóti-futi ügyek elintézésén, és egy jó nagy adag örömködésen, ugyanis a barátnőmnek ma született meg a kisfia. 🙂  Éjfél óta izgultam értük, nem is aludtam túl sokat emiatt,  megint hulla vagyok, úgyhogy mára csak egy röpke bejegyzés, de remélem annál hasznosabb 🙂

Egy olvasói kérdésre válaszolnék itt, ugyanis ez a téma sokakat érinthet: „Mit csináljak ha megállt a fogyásom? Rendszeresen edzek, diétázom, de egy ideje már stagnál a súlyom.Hogyan tudnám újra beindítani a fogyást?”

Igazából többféle dologgal is lehet próbálkozni, de én elsősorban az étkezéssel kezdeném. Ebben az esetben érdemes a szénhidráttal játszani egy kicsit. A szénhidrát teljes megvonását senkinek nem szoktam javasolni. Ugyan van aki jól tolerálja a nullás napokat, de a legtöbb embert ez elég érzékenyen érint, és őszintén szólva egy „sima” diétában (amikor nem versenyzésről van szó) nem is látom értelmét, hiszen a jó szénhidrátra szüksége van a szervezetnek a megfelelő működéshez. Játszani azonban lehet a bevitellel. (Én a tavaly nyári Beach Body kupa előtt konkrétan ezt csináltam) 5-6 napon keresztül a reggeli zabpehely, pufi rizs vagy teljes kiőrlésű pirítós  elfogyasztása után a szénhidrátbevitel már csak zöldségekből menjen. Hagyjuk el a rizst, kölest, bulgurt, édesburgonyát és az összes ilyen jellegű köretet, csak zöldség maradjon. Hús helyett pedig fogyasszunk halat. 

Esetleg ha éppen a súlyunk stagnálása van napirenden, akkor érdemes tenni egy próbát ezzel a módszerrel, mert ettől újra beindulhat a fogyásunk.

Vélemény, hozzászólás?