Egy tévhit a zsírégető edzéssel kapcsolatban

2015.01.08 20:11

A kis makim még nincs másfél éves, de már torna foglalkozáson vesz részt a bölcsiben. Imádja a labdát, nagyon ügyesen bánik vele, én meg örülök, mint anyamajom a farkának, hogy egy örökmozgó csemete lett belőle. Persze azért néha ez fárasztó is tud lenni, amikor este 9-kor még pörög a hátán, és az istennek nem akar aludni menni. Na de, mit várhatnék tőle, amikor én sem tudok egy percre sem leülni? 🙂

Ma reggel, amikor a futópadon voltam, hívott a barátnőm. Mondtam, hogy éppen edzőteremben vagyok a futópadon, de tudunk beszélni. Erre ő: „már nagyon elegem van belőle, hogy téged sosem lehet úgy felhívni, hogy ne csinálj semmit, állandóan pörögsz, nem unod még?” Nem, nem unom.  Nem is bírnék meglenni állandó történések nélkül, heverészve a kanapén. Na jó, mivel az elmúlt másfél évben nem nagyon alszom, ezért hazudnék ha azt mondanám, hogy egy egész napos alvás nem esne jól,  de ez még nem most fog megtörténni.

Szóval reggel kardióztam 30 percet, utána munka,majd irány a bölcsibe a gyerekért.

Most januárban igencsak megnövekedett a kardió gépek kihasználtsága a teremben, főleg a nők körében.

Valamilyen oknál fogva a nők nagyon ragaszkodnak a kardió gépekhez (bringa, ellipszis, taposó, futópad) akár órákat is képesek eltölteni rajta zsírégetés céljából. A legnagyobb hiba, hogy azt gondolják a súlyzós edzés hirtelen óriási izmokat fog eredményezni, és ők ilyet nem akarnak.

Rengeteg kutatással, teszttel lett bizonyítva, hogy a súlyzós és az aerob edzés kombinációja sokkal intenzívebben hozzájárul a zsírégetéshez, mint az utóbbi önmagában. Ezért a súlyoktól való félelem alaptalan. Nem beszélve arról, hogy a nőknek lassabban épülnek az izmaik, mint a férfiaknak, azaz nagy súlyokkal való edzés hatására sem lehetséges rövid idő alatt túl nagy izmokra szert tenni.

És még egy ok, amiért a kardió mellett érdemes súlyzós edzést végezni. Ha nem tartjuk karban az izomzatot, akkor azok nem adnak szép körvonalat a testnek, petyhüdt lesz a popsink, vagy megereszkedik a hasunk, tehát ha még diétázunk is, nem azt a feszes formát fogjunk viszont látni a tükörben, amit igazán szeretnénk.

Vélemény, hozzászólás?