Egy szénhidrátszegény vacsora ötlet

2017.07.10 15:34

Egy szénhidrátszegény vacsora ötlet

Szombat reggel edzés előtt egy isteni finom és fitt reggelivel indítottam a napot: fetasajtos-sonkás cukkinitekercset csináltam. 

A receptet a neten találtam, kicsit átalakítottam és másnap reggelire elkészítettem.  Igazán finom lett ez a szénhidrátszegény, fehérjében gazdag finomság, nagyon ízlett. 🙂 

Hozzávalók:

4 tojás

3 ek. aprószemű zabpehely

2 kisebb cukkini lereszelve

2 ek. laktózmentes tejföl

só, bors, petrezselyem

6 szelet zsírszegény csirkemell sonka

kevés morzsolt fetasajt

Elkészítés:

A tojásokat egy tálban villával verd fel, keverd hozzá a reszelt cukkinit, laktózmentes tejfölt, zabpelyhet, ízesítsd sóval, borssal, petrezselyemzölddel. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, egyengesd el rajta a cukkinis-tojásos masszát, süsd kb. 10 percig 180 fokra előmelegített sütőben. 

Majd vedd ki a sütőből helyezd rá a sonkákat, szórd meg morzsolt fetasajttal, tekerd fel és tedd vissza a sütőbe kb. 10 percre. 

Ha megsült, várd meg míg kihűl és szeleteld fel. 

A tojás az egyik legjobb fehérjeforrás egy egészséges testsúlycsökkentő táplálkozsban, és az külön jó benne, hogy nagyon sokféleképpen elkészíthető. Ez a cukkinitekercs, aminek az egyik fő alapanyag a tojás, kiváló étkezés lehet reggelire, de ha igazán szénhidrátszegény verziót szeretnél, vagy mondjuk diétázol és vacsorára ennéd, akkor hagyd ki belőle a zabpelyhet, és készítesd el anélkül. Így tökéletes egészséges, szénhidrátszegény vacsora lesz belőle. 

Reggeli után irány az edzőterem, a vasárnapival együtt így a múlthétre ismét 6 edzést kipipálhatok magamnak. 

Vélemény, hozzászólás?