Egy nagy hiba a diétában, ami gátolhatja a fogyást

2016.03.04 13:24

A legújabb délutáni programunk: küzdök a gyerekkel, hogy adja kölcsön a színezőjét és a színes ceruzáit. 🙂 vicces, de teljesen rákattantam a színezésre. 🙂

Ma reggel 50 perc kardióval kezdtem a napot, így a héten túl vagyok az 4. edzésen. Holnap reggel még egy Fat control, vasárnap ha jó idő lesz, akkor szabadtéri futás van tervben.

A héten elkaptam a fonalat és úgy érzem egész jól haladok a céljaim felé a diétában és az edzésben. Persze nálam is vannak hullámvölgyek, amikor az energiáim egy jó részét arra használom, hogy ne egyek meg egy tábla csokit, de ez remekül kompenzálható fitt és alakbarát édességekkel. 

Nem kell lemondanod a finom ízekről

Sokan a fogyást teljes mértékben a lemondással és a „megfosztom magam a finom ételektől, ízektől” érzéssel azonosítják.  Persze én is ismerem a cukor iránti sóvárgó érzést, de közelítsük meg egy másik irányból a dolgot. 

Ha arra fókuszálsz, hogy le kell mondanod pl. az édességről azért, hogy fogyni tudjál, akkor mielőtt még belekezdenél a diétába, már rossz érzés van benned, hogy megfosztottad magad valamitől, azaz eleve rossz szájízzel indulsz neki a diétás étrendnek és alig várod, hogy visszatérhess a kedvenc, hagyományos ételeidhez. Ha pedig folyamatosan sóvárogsz bizonyos ételek, ízek után, egész biztos eljön az a pont, amikor feltéped a hűtőajtót és belakmározol belőle, ez pedig éppen elég ahhoz, hogy megálljon vagy be se induljon a fogyás.

A fogyni vágyók körében gyakran előfordul a cukor, illetve cukor tartalmú ételek, édességek iránti sóvárgás, amit lássuk be, tényleg nehéz leküzdeni, főleg ha napi szinten jelentkezik. 

Cseréld ki az alapanyagokat, étkezz tisztán

Egy nagyon jó módszer az édesség iránti vágy leküzdésére, ha kicseréled a hagyományos édességek alapanyagait egészséges, alakbarát alapanyagokra ebből készíted el a nasikat és ebből eszel mértékkel. Ezzel rengeteg kalóriát meg tudsz spórolni. Fitt, egészséges édességet ettél, ezzel megszűnik a sóvárgás és a lemondás érzése is, ráadásul a diétádat sem húztad teljesen keresztbe, ugyanis tartottad a tiszta étkezés alapelveit. 

Ma délután nálam ez a fitt, egészséges házi banánfagyi készült az édesség iránti vágyam csökkentésére. Mega finom lett 🙂

Receptért kattints IDE

Szeretnél formás lábakat és lapos hasat a bikini szezonra?

Részletekért kattints a képre:

Legyen saját Fitten-pozitívan hímzett törölköződ

Részletekért kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?