Egy konkrét szálkásító étrend

2015.01.14 20:33

A kis makim ma aludt ott először a bölcsiben. Kicsit féltem tőle. Na jó, aggódó elsőgyerekes anyukaként nem kicsit, nagyon. 🙂 De ez a gyerek egy hős! Juuupiiijjééé:) Csak kétszer volt egy nagyon pici sírás, egyébként aludt, mint a bunda a többi gyerek között. Persze ebben Móninak, a gondozó néninek is nagy szerepe volt! <3  Uzsonna után hoztam el, akkor meg már el sem akart jönni, ment volna játszani a többi gyerek közé.

Kicsit késve, de ma végre kézhez kaptam a 2015-ös névreszóló Fitten-pozitívan határidőnaplómat.

 A helyzet az, hogy annyira besűrűsödtek a dolgaim, hogy a saját edzéseimre időpontot kell kérjek magamtól. Enélkül a kis napló nélkül igencsak elvesznék mostanság a világban, minden reggel azzal kezdem a napot, hogy megnézem, mit fogok ma csinálni.

Lehet, hogy ez gáz, de ez van, nem tudok ennyi mindent fejben tartani.

Ma reggel megcsináltam egy hát-tricepsz edzést, holnap lesz egy lábnap, pénteken kardió.

Az edzőtermi kép most januárban még azt mutatja, hogy az emberek  jó nagy része próbálja betartani a „ledobok pár kilót” vagy „alakformálásba kezdek” fogadalmát. Van aki rögtön szakemberhez fordul, van aki pedig utána olvas, böngészget a neten edzéstervek és étrendek után, és próbál magának személyre szabottan összeollózni valamit több-kevesebb sikerrel. Az teljesen biztos, hogy annyi info kering a világhálón a fogyásról, fogyókúrákról, diétás étrendekről, szálkásító edzéstervről, hogy sokszor nehéz eligazodni köztük, és kiszűrni a valódi lényeget.

Ahhoz, hogy a zsírréteg eltűnjön rólunk, nem elég bekapkodni néhány zsírégető bogyót, és hanyatt feküdni a kanapén magunkra aggatva valami zsírbontó kütyüt, változtatni kell az étrenden, diétázni kell,  ugyanis az alakunk 70%-ban még mindig a táplálkozáson múlik.

Csökkenteni kell a szénhidrátbevitelt, emelni a fehérjefogyasztást, mozgás terén pedig kombinálni a súlyzós és kardió edzéseket.

Egy konkrét étrend, ami segítségedre lehet akkor is, ha sokat szeretnél fogyni, de akkor is, ha mindösszesen csak 5 kg-tól szeretnél magszabadulni.

1, étkezés

– 3 ek. zabpehely, fahéj, édesítő, 1 adag Iso whey zero fehérjeporral

– 2-3 szelet pufi rizs, 50 gr csirke/pulykamell sonkával, kígyóubi, paradicsom

2, étkezés

– 1 adag Iso whey zero fehérjeturmix 3 dl vízzel

– 1 zsírszegény natúr joghurt

3, étkezés

– 150 gr natúr csirke/pulykamell filé vagy hal roston sütve, kis adag rizs (100 gr) , nagy adag saláta, vagy párolt zöldköret

4, étkezés

– 1 adag Iso whey zero fehérjeturmix 3 dl vízzel

– nyers zöldség, kis adag saláta

5, étkezés

– nagy adag saláta sült csirkemell/pulykamell vagy natúr sült hallal,

-párolt zöldköret 1 tonhal konzerv, 2 főtt tojásfehérje

Lefekvés előtt, ha még nagyon éhes vagy, bevethetsz 100 gr zsírszegény túrót.

És semmiképpen ne felejts el vizet inni, min. 2,5-3 litert.

Vélemény, hozzászólás?