Egy jó gerincgyakorlat, hogy ne fájjon a hátad

2015.03.05 20:13

3 nap rosszullét után újra gép előtt. Az elmúlt két éjszakám egyáltalán nem volt vicces, örülök, hogy lassan túl vagyok rajta, és visszatérhetek a rendes kerékvágásba. Emiatt a héten még nem igazán sikerült edzenem, és a diétámat sem tudtam tartani, ami a verseny szempontjából nem túl jó hír számomra.

A következő 1-2 hétben néhány dolgot át kell szervezenem a  mindennapjaimban, hogy arra jusson időm, amire én szeretném.

Délután a kis makival fodrásznál voltunk, levágták a hosszú haját, most igazi kis fickó lett belőle, és csak pillázok minden nap micsoda új szavakat tud már. Ma pl. megtanulta a pizza, kössz, tényleg, kuka, bringa, kifli szavakat.

Juuhuuu 🙂 tegnap megkaptam az új fitness ruháimat, így ma már ebben mehettem melózni. (az élet apró örömei, még a munka is másképp esett) 🙂

Szuper, egyedi tervezésű darabok vannak itt,  minőségi anyagból, és ráadásul magyar.

Érdemes körülnézni az oldalukon:

https://fitdress.hu/

Mivel a héten a rosszullét miatt még nem edzettem, ma csak egy lightos átmozgatást csináltam, amit egy gerincfeszítő izom erősítő gyakorlattal zártam. Minden edzéshez igyekszem hozzácsapni erre az izomcsoportra vonatkozó gyakorlatot. Mióta megszületett a gyerkőc ennek kiemelt helye van az edzésemben a hát és derákfájás enyhítése és megelőzése szempontjából, gondolom ezt a jelenséget gyakorló anyukáknak nem kell bemutatnom, mármint a hát és derékfájást. 🙂

Térdelő és kéztámaszban vagyunk lent a talajon, ellentetés kart és lábat nyújtva megemeljük, kihúzzuk oldalra, majd vissza nyújtjuk kiinduló helyzetbe. 4×15-15 ismétlés végzünk belőle.

A gerinc erős igénybe vétele azonban nemcsak az anyukákat érintheti. A mozgásszegény életmódból, illetve az egyes sportok, álló és ülő munkák okozta egyoldalú terhelés nagymértékben igénybe veszi a gerincet. Kevés olyan ember van, akinek nap végére ne fájna a háta, dereka. Ezeken a tüneteken azonban lehet javítani, nem kell vele együtt élni. A rendszeres gerinctréning javít a testtartásunkon, segít a különféle fájdalmak megszüntetésében és megelőzésében.

A gerincfeszítő izmokat erősítő gyakorlatok célja a gerinc tartó úgynevezett mobilizáló funkciójának helyreállítása, illetve karbantartása. Fontos a gerincet védő izomfűzők kialakítása, illetve a gerinc különböző szakaszainak nyújtása. A hasizmoknak szintén nagyon fontos szerepe van a gerinc előlről való megtámasztásában és a belső szervek védelmében, ennek erősítése ezért nemcsak a lapos has miatt nem maradhat el.

Iktass be minden edzésedbe egy gerincgyakorlatot, amivel már néhány hónap alatt segítheted a helyes testtartás kialakítását, valamint megszüntetheted és karbantarthatod a hát és derékfájásod.

Vélemény, hozzászólás?