Egy egészséges finomság, ami időnként belefér a diétába

2014.04.06 18:59

Ma esti vacsorám:

Kókuszzsíron pirított csirkemellcsíkok, főtt tojásfehérje, saláta

Tegnap nagyfiú lett a kis maki, az asztalnál ülve az apukájával pizzát, vagyis a pizzának a szélét jóízűen falatozta, azaz elnyammogta. 🙂 Ma pedig a nagyszülőknél megevett 8-10 kiskanál húslevest is, aminek azért örülök, mert talán már a tejpépen és tápszeren kívül hajlandó lesz mást is elfogadni.

Néhány hete volt egy csajos este, amit említettem is az akkori bejegyzésben. Az egyik barátnőm, akinél találkoztunk nagyon guszta zabpelyhes kekszet csinált nekünk. Sajnos, én akkor csak megszagolgattam, mert a jelenlegi versenydiétámba nem fér bele, de verseny után biztos, hogy én is elfogom készíteni, mert egy olyan egészséges finomságról van szó, ami időnként a diétás étrendben nyugodt szívvel elfogyasztható (ha fogyni szeretnénk szénhidrát tartalma miatt délután 2 órával bezárólag) akár a reggeli kávé mellé vagy tízóraiként.

Íme a recept:

Hozzávalók:

100 gr nagyszemű zabpehely

50 gr aprószemű zabpehely

30 gr kókuszreszelék

60 gr protein por

1/2 zacskó sütőpor

2 egész tojás

1,5 dl zsírszegény natúr joghurt

1 dl kávé

édesítő

mandula vagy dió

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy keverőtálban összekeverjük majd hozzákeverjük a joghurtot, tojást, kávét, édesítőt, végül az apró darabokra vágott diót vagy mandulát. A sütőt 160-180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és ráhalmozzuk a sütit, kicsit fakanállal meglapítjuk, hogy keksz formája legyen, 15 perc alatt készre sütjük.

Vélemény, hozzászólás?