Egy bevált módszer a garantált fogyáshoz!

2015.09.14 05:49

Vasárnap délelőtt az időjárás áldását adta a FittAnyu edzésre a Feneketlen-tónál. Ragyogó napsütésben, jó társasággal edzettünk együtt egy órát, nagyon jól éreztem magam, köszönöm Nektek, hogy velem tartottatok. 🙂

Folyt.köv hamarosan!

Vasárnap ebéd után mivel jó idő volt, bringáztunk még egy órát a családdal, aztán homokvárat építettünk, este pedig megterveztem a következő hét munka, táplálkozás és edzésprogramját. Jellemzően nem tartozom azok közé az emberek közé, akik bármit is előre terveznek, de az elmúlt 5 évben, amíg kialakítottam magamnak lépésről lépésre ezt az életmódot, be kellett lássam, hogy a sikeres alakformálás -legyen szó fogyásról, formálódásról vagy akár tömegnövelésről-  másképpen nem működik hatékonyan és hosszútávon, csak jó tervezéssel.

És az sem működik másképp, ha életmódot váltunk, csak lépésről lépésre, jó tervezéssel. A jelenlegi életmódomat én sem egyik napról a másikra húztam elő a szekrényből, egész pontosan 5 év munkája van benne, 5 év, lépésről lépésre. Emlékszem az volt az első lépésem, hogy elhagytam a Jó reggelt kekszet és a Norbi túrórudit, megvettem az első csomag pufi rizst és megettem az első rántottámat, amit előtte sohase tettem, mivel utáltam a tojást. Ez a néhány változtatás ment hosszú hónapokon keresztül, amikor lecseréltem a szénsavas vizet szénsavmentesre és újabb lépésként elhagytam az energiaitalt. Aztán megint csak hosszú hónapok múlva léptem megint egyet az egészséges, alakformáló táplálkozás útján, a gyümölcsjoghurtot lecseréltem natúr, zsírszegény joghurtra és ezt sorolhatnám egészen a mai napig. 

Az egyik anyuka vendégemnek írtam egy 5 napos étrendet, fogyni szeretne.  Ha otthon van, nagyon jól tudja tartani, a gond akkor lép fel, ha elmegy otthonról, itt borul a rendszer. Nem tudja hol, mikor és mit tud éppen enni, ilyenkor kerül elő egy S.O.S péksütemény, csomag keksz és bármi, ami csillapítja az éhséget. 

Azt kérdezte, hogy ilyenkor mégis mit csináljon, hogyan tudja tartani a megbeszélt irányvonalat?

Tervezzen, ahogy én is.

A legtutibb az lenne,ha minden vasárnap megtervezné a következő hét táplálkozás és edzésprogramját. De ha Te sem tartozol az „előretervezek5évre” típusba, akkor már az is nagy lépés,ha reggel megtervezed az aznapi étkezéseidet és ha fogsz edzeni, akkor a gyakorlatokat, amiket meg fogsz csinálni.

Ha tudod napközben merre visz az utad, akkor tudod hogyan készülj. Lehet, hogy aznapra csomagolni kell 1-2 teljes kiőrlésű szendvicset zsírszegény csirkemellsonkával és salátával gazdagon megpakolva, vagy előző este 15 perces házi zabkekszet sütni, amit másnap tízóraira magaddal vihetsz, vagy reggel 15 perccel korábban kelni,  lefőzni a rizst, hozzátenni egy tonhalat és salátát és bedobozolni a menüt,  de a „Googleabarátod” is megoldás, hogy a környéken ahova mész, keresel egy egészséges étkezdét és ott ebédelsz. Egyszóval számos lehetőség van, ami közül választhatsz, hogy tudd tartani az alakformáló, egészséges étrended, ne bízd a véletlenre, ne válaszd a „majdbekapokvalamit” módszert, mert szinte biztos, hogy itt bukod el a sikered!

Ha komolyan gondolod az életmódváltást, ha tényleg szeretnél eredményeket elérni az alakformálásban, nemcsak álmodozni egy karcsúbb derékról, vagy laposabb hasról, azért bizony lépéseket kell tenni!

Az első lépés legyen a tervezés! Fogj egy papírt és egy tollat és kezdj el tervezni! 

Szívesen megszabadulnál a felesleges kilóktól?

Nem tudod hogyan táplálkozz, hogy javuljon az egészséged és rövid időn belül látványos eredménye legyen az alakodon? 

Segítségre van szükséged a tervezésben?

Az októberi workshopon megtervezzük az étrended, edzésprogramod és gyakorlati tanácsokat kapsz a hétköznapokra a hatékony alakformáláshoz
Részletekért kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?