Egészséges müzliszelet házilag a diétádhoz

2015.07.30 13:29

Reggel fél 6-kor keltem, 6:15-re összeszedtem magam, hogy indulok edzeni és amikor kiléptem az ajtón, akkor szembesültem vele, hogy esik az eső. Így a reggeli szabadtéri FittAnyus edzésprogram elmaradt, helyette délelőtt a személyi edzések után mozogtam egy 45 percet a teremben.

Holnapra már jobb időt mondanak, majd akkor edzek kint a kertben.

Tegnap délután bevásárlás közben nagyon hezitáltam az édességes polc előtt, valami édeset szerettem volna enni. A  legjobb  megoldásnak a sok fajta csokoládé és keksz közül a müzli szelet tűnt, így vettem egyet és még hazafele megettem a kocsiban.

Több diétázó nő táplálkozási naplójában láttam már müzli szeletet rendszeresen fogyasztva, mint diétás étkezési opció.

Persze simán belefér időnként a müzliszelet egy diétás étrendbe – hisz tegnap én is megvettem és megettem – de azzal legyünk tisztában, hogy a „mézzel édesített” felirattal ellátott „fitt” müzliszelet is kb. 3 kockacukornak megfelelő cukormennyiséget tartalmaz a mézen felül, így pedig már nem is annyira alakbarát, mint ahogy azt a neve sugallja, nem igaz? Főleg ha ezt napi rendszerességgel fogyasztjuk. Ráadásul, mivel igen kicsi kiszerelés, egy étkezésre lazán meg lehet belőle enni 2 szeletet is.

Ma pedig arra gondoltam, hogy a cukrozott „fitt” müzliként eladott szelet helyett készítek itthon egy sokkal egészségesebb gyümölcsös müzliszeletet, méghozzá alakbarát verzióban, így hazafele jövet megálltam Móninál Bián a Spájz Natúrboltban és megvettem a hozzávalókat. Zabpelyhet, puffasztott amarántot, szeletelt mandulát, cukor nélkül aszalt sárgabarackot és mazsolát.  

Íme ez lett belőle 🙂

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/gyumolcsos-muzliszelet-hazilag/

Viheted magaddal strandra, lehet a tízóraid vagy ebéd után a desszerted és ami nagyon fontos, hogy nyugodt szívvel adhatod a gyerekednek is egészséges nassolnivalóként.

Nem tudod melyik a megfelelő étrend számodra, hogy éhezés nélkül hozd magad formába?

Nem tudod melyik terméket vedd le a boltok polcairól, hogy az valóban diétás legyen?

Nem tudod melyik ételeket részesítsd előnyben, hogy egészségesen formálódjon az alakod?

Nem tudsz eligazodni a sok fogyókúrás információ között?

Segítek Neked!

Vélemény, hozzászólás?