Egészséges köret, akár a karácsonyi asztalra

2014.11.29 17:15

Reggel megtartottam a zsírégető aerobik órám, ezzel mára letudtam a mozgást. Holnap pihi, hétfőn indul újra a „nagyüzem”.

Miután hazaértem, rászántuk és összeszedtük magunkat, hogy bemenjünk egy nagyobb bevásárló központba, venni szerettünk volna 1-2 dolgot. Eleve se én, se a férjem nem szereti az ilyen helyeket, csak szükség esetén megyünk be, és akkor is célirányosan, hogy minél hamarabb végezzünk, így fel voltam készülve, hogy egy 15 hónapos gyerekkel ez nem lesz egyszerű mutatvány. És tényleg… A gyereket minden érdekli, rohangál össze-vissza, azt se tudja mihez kapjon, fel van pörögve a rengeteg ingertől, ami egyszerre éri. Hol én, hol a férjem rohant utána, merthogy a babakocsiban már egyáltalán nem marad meg. Így most egyértelműen eldőlt, hogy a karácsonyi ajándékok a netről lesznek megrendelve. 🙂

Bementünk a H&M-be, ahol találtunk a gyerkőcnek egy bőrdzsekit. Ráadtuk, és úgy pózolt benne a tükör előtt, mint egy igazi modell fiú, láthatóan nagyon tetszett neki. Hááát, mi tagadás, szeret a középpontban lenni. 🙂 Imádom!

Hétvégre egy kis egészséges-diétás főzőcske van tervben, amiből ma a fetás-aszalt szilvás bulgur valósult meg.

Nagyon szeretem ezt a köretet, akár húsok mellé tálalva, vagy önmagában salátának is tökéletes. A karácsonyi menüsorban egész biztosan szerepelni fog az asztalon.

Hozzávalók 1 adaghoz:

– 100 gr bulgur

– 8-10 szem aszalt szilva

– kevés fetasajt

– 4-5 friss mentalevél

Elkészítés:

A bulgurt kevés kókuszzsíron megpirítom, majd kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzöm. Az aszalt szilvát és a feta sajtot apró kockákra vágom, és a bulgurhoz keverem, a tetejére pedig rámorzsolom a menta leveleket, és már kész is. Villámgyors, egészséges, és még alakbarát is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?