Edzésterv a nyaralásra

2016.06.20 06:03

Vasárnap a legtöbb esetben pihenő nap az ezdésekben, de mivel a múlt héten csütörtök és péntek is kimaradt  mozgásban, így tegnap reggelre beiktattam egy szabadtéri futást a tónál, amit egy gumiköteles erősítő edzés követett a kertünkben.

Edzésterv a nyaralásra

A gumikötél ideális kiegészítője egy erősítő edzésnek akár otthonra, akár a nyaralás alatt. Mivel  kis helyen is elfér, ezért könnyedén magaddal tudod vinni a bőröndben utazásnál és a nyaralás alatt is minden izomcsoportra tudsz vele edzeni. Előnye a súlyzókkal szemben, hogy nincs a mozdulatoknál holtpont, a gumikötél állandó terhelést biztosít az izmoknak. 

1, széles terpeszben guggolás gumikötéllel tarkóhoz húzással 20

2, padon támaszkodva fekvőtámasz 20

3, gumikötéllel széles evezés 20

4, tricepsz gyakorlat: támadó állásban alkar hajlítás-nyújtás 20

5, bicepsz gyakorlat: kis terpeszben állva alkar hajlítás-nyújtás 20

6, kéztámaszban térdhúzás váltva 20

Edzés elején ne felejtsd el a bemelegtést és a végén a megdolgoztatott izomcsoportok nyújtását. 

Ahogy múlt vasárnap is, tegnap délelőtt Bence kutyust az Etyeki Menhely egyik lakóját vittük sétálni a családdal a tó körül. Szuper időnk volt hozzá.

Aztán autóba pattantunk és irány a nagyszülőkhöz, akik finom ebéddel vártak minket, majd ki Zével a nagymama a délután legnagyobb részében vizibombát gyártott és dobálták a teraszon, amit a gyerek nagyon élvezett. 🙂

Mától vissza a hétköznapok forgatagába egészen szombatig, amikor is irány a Tihanyi Levendula Fesztivál, amit már nagyon várok. 🙂

Szeretnél személyre szabott életmód tanácsokat, étrendet és edzéstervet?

Segítek Neked, kattints a képre a részletekért:

Vélemény, hozzászólás?