Edzés otthon – hatékony kerek popsi – lapos has gyakorlatok

2018.06.17 07:50

A diéta és az edzés úgy a leghatékonyabb, ha egymást kiegészíti. Egy megfelelően kialakított étrend mellett, már egy rövidebb, de intenzív otthoni edzéssel is lendületet adhatsz az anyagcserédnek és tehetsz azért, hogy egészségesebb tested, jobb közérzeted, formásabb lábad, laposabb hasad legyen. 

Az elmúlt időszakhoz képest, ezen a héten végre sikerült hoznom a tervezett edzésszámokat. 4 kardió (1×6,5 km, 1×5,5 km 2×5 km futás) és 3 erősítő edzést kipipálhatok. 

A futó edzéseket mindig kora reggelre teszem, 5-kor kelek, megeszem a 2 ek. zabból és fél almából készített zabkásámat, megiszom a kókusztejes kávémat, bemelegítésképpen hengerezek és gimnasztikázok, majd irány a tóhoz. 

A hétfői futásomat még ezzel a has-láb erősítő edzéssel egészítettem ki a kertünkben 4 körben, és másnapra rendesen izomlázam lett. 🙂

Edzés előtt mindenképpen szánj időt a bemelegítésre és a végén a nyújtásra. A legideálisabb ha smr hengerrel kezdessz, majd megcsinálod az átmozgató gimnasztikát és utána jöhet az edzés erősítő része.

1, guggolás oldalra lábemeléssel gumiszalaggal 20 ism. 

A guggolásokat, kitöréseket érdemes lábemeléssek kombinálva végezni, így egyszerre több izomcsoportot is megdolgoztatsz vele, lábsúly használatával pedig méginkább növelheted a gyakorlat hatékonyságát. 

2, kitörés lábemeléssel hátra 20-20 ism. 

3, keresztbe felülés – ellentétes térd-könyök érintéssel 20-20 ism. 

4, hanyattfekvésben bokaérintés 20 ism. 

5, hanyattfekvésben nyújtott láb érintés 20-20 ism.

6, plank 45 mp

7, oldalsó alkartámaszban tartás 30-30 mp

A héten több finomságot is készítettem, répás zabszeletet reggelire, édesburgonyás pitét ebédre, vacsira spenóttal és paradicsommal sütőben sült csirkemellet. Receptekkel hamarosan érkezem. 🙂

A táplálkozásban új célokat tűztem ki, a túrót teljes mértékben el fogom hagyni. Már egy ideje figyelem a testem reakcióit a tejtermékekre, és azt a következtetést vontam le, hogy sem az inzulinszintemnek, sem a gyomromnak nem tesznek jót  a tejtermékek. Nem tapasztaltam allergiás reakciót, de határozottan jobb a közérzetem és az inzulinszintem, ha nem fogyasztok pl. túrót. Pedig imádom….

Így most a kitűzött cél, hogy a túró adagot megfelezem, és 2 naponta eszek fél adagot.

Ha csak nincs valami allergiás reakció, nem vagyok híve a drasztikus életmód változtatásoknak, annál inkább annak, hogy érdemes lépésről lépésre haladni, apránként kicserélni 1-1 alapanyagot az étkezésben. Ezt tartom a leghatékonyabbnak, és hosszútávon, életmódszerűen tarthatónak. 

Vélemény, hozzászólás?