Edzés a szép, gömbölyű vállakért

2015.01.23 20:15

Na mit húztam ma a 7 napos akaraterő tesztben?

Igeeen, a „bűnöző” napot! Gyorsan össze is dobtam a proteines-csokis zabkekszemet, ami alakbarát bűnözéshez éppen ideális, vaníliás protein porral, és 90%-os étcsokival.

Tegnap volt a fekvőtámaszos nap, minden étkezés előtt 10 fekvő.

Így tegnap összesen 100 fekvőtámaszt sikerült megcsinálnom. 6×10 étkezés előtt, és a válledzésbe beiktatva még 4×10.

A lábedzések mellett a vállam formálására igyekszem még nagy figyelmet fordítani, ugyanis ez a másik testrészem amivel nem vagyok megelégedve. Még mindig kicsinek találom. 1-1 edzés alkalmával 5-6 gyakorlattal és nagy súlyokkal szoktam alaposan megdolgoztatni a vállizmaimat.

Egy szép, kerek, definiált vállizom általában elég látványos, és nagyban hozzájárul a pozitív összképhez, vagyis egy szépen kidolgozott vállöv kulcseleme egy kiegyensúlyozott női fizikumnak. Emellett egy szépen lekerekített váll mellett  a derék, csípő is keskenyebb lesz optikailag. Arról már nem is beszélve, hogyha erős, jól fejlett vállizomzattal rendelkezünk, az más gyakorlatnál is pozitív hozadékkal rendelkezik, mert pl. oldalsó és hátsó vállizom nélkül nincs hátedzés.

Mivel a vállizületek elég sérülékenyek, ezért minden esetben az edzést egy alapos bemelegítéssel kell kezdeni.

Mire törekedj az edzéseid során, hogy szép, formás vállad legyen?

– ismétlésszám

Lehetőleg 10-15 ismétléses tartományban dolgozz.

megfelelő súlyok

Olyan súlyok használatára törekedj, amelyekkel képes leszel az előirányzott ismétlésszámot elvégezni.

intenzitás

két sorozat között nem túl hatékony 5 percet pihenni a fejlődés szempontjából. Törekedj a maximum 1 perces pihenőkre a sorozatok között.

minden ismétlés ugyanúgy számít

a vendégeimnél sok esetben azt vettem észre, hogy az utolsó ismétlés számot már nem tekintik a gyakorlat részének, nem fejezik be rendesen a mozdulatot, vagy félúton leteszik a súlyt. Pedig az összes ismétlésszámot maximális fókusszal, és koncentrációval kell végrehajtani. Meg kell tanulni ráérezni az izomra, maximálisan kontroll alatt kell tartani minden egyes ismétlést a fejlődés érdekében.

Ha szép, kerek vállakat szeretnénk, akkor 1-1 edzés alkalmával a vállizom mindhárom rostját dolgoztassuk meg.

Végezzünk

-állig húzást 4×10-15

– előre emelést 4×10-15

– vállból nyomást 4×10-15

-döntött törzsű oldalemelést 4×10-15

Ahhoz, hogy szépen fejlődjön a vállizom nem elég 1 kg-os súlyokkal dolgozni, önmagadhoz képest legyenek nehezek, természetesen csak annyira, hogy az előírt ismétlésszámot szabályosan végre tudd hajtani.

Edzés végén pedig sose feledkezz meg a nyújtásról!

Vélemény, hozzászólás?