Fitten - Pozitívan

Változtass könnyedén,
lemondások nélkül

Edzés a női nehéz napokon

2014.08.22 22:19

Újabb lépcsőfokhoz érkeztünk a gyerkőc mozgásfejlődésében: önállóan, teljesen egyedül megtette az első 3 lépését. 🙂

Nagyon jó érzés volt ezt látni! 🙂

A mini kiruccanás miatt egy kicsit megborult a heti edzésrendem, ugyan elvittem magammal az edzőcipőm a szállodába, de úgy alakult, hogy egyik nap sem edzettem.

Ma viszont kora reggel az edzőteremben kezdtem a napot egy lábedzéssel, ami nagyon rosszul és borzasztóan lassan ment.

Őszintén szólva egy jó kis alvás sokkal jobban esett volna.

Az edzésen való teljesítményünket számos dolog befolyásolhatja negatív irányba, lehet pl. az időjárás, átvonuló frontok, a kialvatlanság, stressz, dehidratáltság, vagy ha nem a megfelelő ételt megfelelő mennyiségben ettük edzés előtt, lehet egy lappangó betegség, de lehet egyszerűen csak a kevésbé jó lelki állapotunk, vagy nők esetében lehet a menstruáció is, ami ronthatja az edzés során nyújtott teljesítményt.

Az, ha valaki éppen nehezebb napokat él meg nőként, önmagában nem jelenti azt, hogy ki kell hagynia az edzést, csak néhány dologra érdemes odafigyelnie.

-ha súlyzós edzéseket végzünk, ezeken a napokon könnyítsük a súlyokat, más sportok esetében is csökkentsük az intenziást

-ne ezeken a napokon akarjuk megdönteni a hasprés rekordunkat, lehetőleg kerüljük ezen mozdulatok fokozott végzését edzéseink során, mert növelik a görcsölésre való hajlamot.

-érdemes elkerülni ilyenkor az uszodát is a fertőzés veszélye miatt, bár a reklámok ontják magukból a biztonságosan használható tamponokat, de jobb az óvatosság. A szaunát pedig erre a néhány napra felejtsük el.

Legjobb ha ezeken a napokon megfigyeljük testünk reakcióit, és mérlegelünk, hogy valóban jól esik e a mozgás testünknek!

Vélemény, hozzászólás?