Édesség a diéta alatt bűntudat nélkül

2017.01.11 06:40

A héten részben megkezdtem a felkészülést. Hogy miért csak részben? Kisgyermekes anyukaként sokszor meg kell nyomni az újratervezés gombot. Nem, most nem azért, mert beteg lett a gyerkőc, hanem mert az oviban megadta magát a víz és fűtésrendszer, így hétfő óta nincs óvoda. Nagyszülők messze vidéken, az óvoda a héten nem tudja visszaállítani a rendszert, meló lenne ezerrel, nincs kire bízni a kis makit, így nincs más, mint az újratervezés gomb. 

Tehát azért részben, mert a hétfői és keddi edzés emiatt kimaradt, a táplálkozás része oké volt. 

Tegnapi étrend:

reggeli: almás-chiamagos-gojibogyós zabkása, kávé kókusztejjel

tízórai: édesburgonya, tonhal, saláta

ebéd: Avokádó Ételmanufaktúra fitt menü: diós vajbab saláta csirkével, kávé kókusztejjel

uzsonna: low carb kakós-chiamagos palacsinta 5 karika banánnal, protein pudinggal leöntve szeletelt mandulával megszórva

vacsora: grill zöldségek, tojás

Édesség a diéta alatt bűntudat nélkül

Azt gondolhatnánk, hogy a legnehezebb helyzetben azok az édességimádók vannak, akik fogyni szeretnének. pedig sokszor elég csak egy kis odafigyelés, hogy ne kelljen lemondani a finomságokról diéta és életmódváltás alatt sem. Természetesen jó ha csökkented a szénhidrátbevitelt, a fehér lisztet és cukrot pedig egészséges alapanyagokkal helyettesíted a receptekben.  Például búzaliszt helyett zab,- rizs vagy kókuszlisztet, a cukor helyett eritritet, mézet, datolyát vagy kókuszvirág cukrot használsz.

Nálam tegnap ez a szénhidrátszegény palacsinta készült uzsonnára. Isteni finom lett. 🙂

Fitt kakaós-chiamagos palacsinta recept

Hozzávalók 1 adaghoz:

– 2 tojás fehérje + 1 egész tojás

– 2 ek. kókuszliszt

– 2-3 ek. kókusztej

– 1 púpos tk. zsírszegény kakaópor

– 1 ek. chiamag

– kevés kókuszzsír a sütéshez

– ízlés szerint gyümölcsök, olajos magvak, protein puding, vagy kalóriamentes csoki vagy eper szósz a tetejére

Elkészítés:

A 2 tojásfehérjét verd fel kemény habbá, majd óvatosan keverd hozzá a kókuszlisztet, kakaóport, chiamagot, egész tojást és a 2-3  ek. kókusztejet. Egy teflon serpenyőben hevíts fel kevés kókuszzsírt és készíts a masszából egy nagy, vagy 3 kicsi palacsintát, süsd meg mindkét oldalát. 

A palacsinta kalóriatartalma a feltétek miatt különböző lehet. Ha igazán diétás verziót szeretnél locsold meg BioTechUSA Iso Whey Zero fehérjéből készült protein pudinggal, vagy kalóriamentes csoki vagy eper szósszal, esetleg szórd meg kevés bogyós gyümölccsel. 

Kezdd velünk az Újévet és mi segítünk hogyan lendülj formába! Tarts velünk a fitness hétvégén!

Részletekért katt. a képre

Vélemény, hozzászólás?