Diétás étrend: mit hogyan számolj?

2015.02.03 21:18

Versenydiéta második nap. Ma kevesebb szénhidrátbevitel volt, mint tegnap.  Egy kicsit éhes voltam délután, de zéró félreevés, a két napot maximálisan teljesítettem 2 súlyzós és 1 kardió edzéssel a hátam mögött.  Viszont jó hír, hogy holnap megint több szénhidrátot ehetek, természetesen minőségi kajából, azaz rizsből, és pufi rizsből.

Tegnapi versenydiétás uzsonna: pufi rizs, hámozott kígyóubi, és főtt tojásfehérje

 lábedzés utáni vacsora: párolt zöldség, tonhal, protein puding, és lefekvés előtt 1 adag L-glutamin

Az étrendem én állítom össze magamnak, ilyenkor osztok-szorzok-számolgatok, mert a grammok, most különösen fontosak.

Hogyan számolom ki pl.  a fehérjebevitelhez szükséges étel mennyiségeket?

Vegyük alapul az én testsúlyomat: 50 kg. Ha 2 gr fehérje/testsúlykilogrammal számolok, akkor az azt jelenti, hogy 1 nap 100 gr fehérjét kell bevinnem.

100 gr fehérje azonban nem egyenlő pl. 100 gr csirkemellel.

100 gr csirkemellben 24 gr fehérje van, ami azt jelenti, hogy ha az össz fehérjebevitelemet csak csirkemellből szeretném biztosítani, akkor kb. 400 gr csirkét kellene megennem egy nap.

Ha egy étrend tervezésénél kiszámoltuk, hogy egy nap mennyi szénhidrátra és fehérjére van szüksége a szervezetnek, akkor nézzük meg az ételek tápanyagtartalmát is, és ez alapján állítsuk össze az étrendet.

Vagyis ha 100 gr szénhidrátra és 100 gr fehérjére van szükségem, az nem egyenlő 100 gr rizzsel és 100 gr csirkemellel, EZ FONTOS!

Reggel egy hát-mell-tricepsz edzéssel kezdtem a napot, utána meló, majd délután összeszedtem a gyerkőcöt a bölcsibe és elrobogtunk Budakeszire, ahol beszereztünk anyának a zsírégetőjét.

https://www.protein-vitamin.hu/testsuly-kontroll-formulak-4/brutal-blade-120-kapszula-2-352

Akkora mákom volt Budakeszin, hogy észrevettem a Fő úton egy jelmezes boltot. Gondoltam mit veszthetek, legfeljebb nem lesz a gyerekre semmi, menjünk be. Egyetlen egy icurka-picurka jelmezt találtunk rá, ez volt a legkisebb, így nem nagyon volt más választásunk.

De szerintem nem rossz, már csak az a kérdés, hogy minek nevezzük el? 🙂

Lehet mondjuk manó belöle, vagy udvari bolond, vagy Isten tudja mi, de szerintem nagyon cuki. 🙂 Még egy sapkát, és egy lábbelit kell leakasztanunk valahonnan, és nyomulhat a gyerek a bölcsis farsangon ezerrel 🙂

Vélemény, hozzászólás?