Diéta és a tejtermékek

2014.03.21 14:50

Mostmár tényleg mindenki fogyás-megújulás-átalakulás lázban ég. Bármikor megyek az edzőterembe legyen az reggel, vagy este, teljesen mindegy, mert a kardió gépek legnagyobb része foglalt.

Hosszú éveken át én is csak a futópadra pályáztam az edzőteremben, vagy ha már jó idő volt, akkor kint futottam sok-sok kilométert a szabadban. Én, az egyik legjobb kardió mozgásnak tartom a futást, és jelentős szerepe van a fogyásban a megfelelő étrend mellett, ez biztos. De ahhoz, hogy feszesek és formásak legyünk, bizony kell a súlyzós edzés is. Tudom sokan még mindíg félnek attól, hogyha már csak súlyt vesznek a kezükbe, akkor biztos kétajtós szekrény hátuk és válluk lesz, de saját tapasztalatból mondom, hogy ilyen étrend és heti 4-5 súlyzós edzés mellett is, amit én is csinálok, nem leszek grizli. Pedig én aztán szeretnék nagyobb hátat és vállat!

         Már csak 5 hét van hátra a versenyig.

Eddig a diéta során nekem a tejtermékekről volt a legnehezebb lemondanom, és gondolom vagyunk még így egy páran. A finom sajtokról, joghurtokról, a jó kis cappucinoról tejhabbal. A múltkor már egy bejegyzésemben is említettem, hogy ezekkel az „apróságokkal” bizony keresztbe húzhatjuk az egész diétánkat, és hiába várjuk az eredményeket. Ha fogyni szeretnénk óvakodni kell még a sovány tejtermékektől is.(ezeket sem szabad ész nélkül enni, azért mert rá van írva, hogy zsírszegény vagy sovány)

 Hogy miért?

 A bennük levő magas tejcukor és állati eredetű telített zsírok miatt, amelyek zsírként raktározódnak a szervezetünkben. Ha megtervezted az étrended, kiszámoltad a szénhidrát és fehérje bevitelt, akkor ne felejtsd el belekalkulálni azt az 1-2 szelet sajtot, amit reggelente ráteszel a rozskenyérre, vagy puffasztott rizsre, vagy azt a deci tejet, amivel a kávéd iszod, vagy a salátádra öntött 1  pohár joghurtot.

Vélemény, hozzászólás?