Derékfájás: nő a gyerek súlya

2014.05.11 16:49

Mivel a terhesség során kinőttem az összes cipőmet, kénytelen vagyok lecserélni a cipő készletem. Tegnap beszereztem egy új futócipőt, és nagy lelkesen rákészültem, hogy ma reggel, míg a család alszik, elmegyek futni a tóhoz.

Ma azonban arra ébredtem, hogy szakad az eső, és a napok óta fájó derekam sem csillapodott, így a futás elmaradt, helyette a reggelem egy kis gerinctornával indult.

                               gerincmobilizáció

Az edzések alkalmával sosem maradnak ki a hát-mélyhát-törzsizom gyakorlatok, most azonban hogy a kis makákó már közel 10 kg-os, és egyre jobban szereti cipeltetni magát, a derekam bizony megérzi az emelgetést, a hajolgatást, és a súly megtartását. (gondolom anyukaként talán nem vagyok ezzel egyedül)  Innentől kezdve még nagyobb hangsúlyt kell fektetnem a mélyhát  és törzsizom gyakorlatokra, gerinc átmozgatására.

Reggelente nagyon jól esnek a fájó derekamnak a nyújtások és gerincmobilizációs gyakorlatok, (pl. cicahát-kutyahát), amelyeknek a célja a gerinc alapos átmozgatása, az izületi mozgásterjedelmek javítása.

A kis gerinctorna után jött a reggeli zabkása, amit most aszalt bogyós gyümölccsel készítettem el, és egy fél adag vaníliás protein porral:

Tízóraira 1 Iso whey zero fehérje turmix

Ebédre ma fűszeres halat ettem rizzsel, kígyóubival és paradicsommal, a családnak pedig tejfölös-gombás csirkemellett csináltam rizzsel, a kis makinak meg tésztával.

Sokan azt hiszik, hogy a kétfajta étel miatt órákat főzőcskézek, de, mivel párhuzamosan készítem az ételeket, így nem vesz több időt igénybe.

Uzsonnára zsírszegény túrót kevertem ki 1 fél adag vaníliás fehérje porral,

vacsira pedig marad a saláta verzió: madársaláta, natúr csirkemell, koktélparadicsom, és pirított dió:

Vélemény, hozzászólás?