Cukormentes sült tejberizstorta narancs kompóttal

2019.02.24 15:56

Gyerekkorom egyik nagy kedvencét a tejberizst ma már egészségtudatos formában – cukor és tej nélkül –  készítem, hogy beilleszthető legyen egy fitt étrendbe is. 

Olvass tovább a receptért.

A február minden szinten próbára tesz, így már nagyon várom a végét. Extra sok munka a melóhelyen, gyerekbetegségek, rövid határidők, kevés alvás. Esküszöm azt hittem megúszom betegség nélkül, de így a hónap végére becsúszott a megfázás influenzaszerű tünetekkel karöltve.

A szerda esti belázasodástól számítva szerencsére 2 nap alatt sikerült annyira helyre jönnöm, hogy tegnap már tudtunk forgatni a TV2 FEM3 Élet-forma műsorával, ahol márciustól vasárnaponként újra fitt finomságokat készítek. 

Az elmúlt héten az étrend tervezés (mondjuk étvágyam sem volt a megfázás miatt) és az edzések most háttérbe szorultak, helyette a gyógyuláson volt  a hangsúly. 

Februárban túl vállaltam magam, és nem hagytam időt a pihenésre, így a szervezetem érthető módon jelzett, lebegedett. Márciusban határozott célom lassítani, átszervezni, rendszerezni a teendőket és több időt szánni a regenerációra. 

Bár tegnap a forgatás miatt egész nap sütöttem-főztem a konyhában, délelőtt Zéti arra kért, hogy készítsünk valami finomságot, mert már olyan régen sütöttünk együtt. 

Mivel mindhárman imádjuk a tejberizst, így egy CUKORMENTES SÜLT TEJBERIZS TORTÁRA esett a választásunk NARANCS KOMPÓTTAL tálalva. 

Receptért katt. a képre: 

Végig lelkesen segített, felverte a habot, keverte a tejberizst, felkockázta a narancsot. 

Remek ebéd utáni fitt desszert lett belőle. 🙂

Amiért egyél rizst…

A rizs fogyasztása kihat a gyomor, lép és hasnyálmirigy működésére, elősegíti a tüdő és vastagbél működését. Érdemes tehát időnként valamilyen formában beiktatni az étrendbe. Kezdésnek már az is jó, ha a sült krumpli köreted helyett egy adag zöldséggel elkevert rizst eszel ebédre. 

Emellett persze igen sokoldalúan felhasználható táplálékunk. Készítheted vízben vagy növényi tejben, párolva, sütve, pirítva, sósan, édesen, kásának, gombócnak vagy akár levesnek főzve. 

Én már ki is néztem a következő rizses receptemet, ami fekete szezámmagos rizskása lesz. 

Vélemény, hozzászólás?