Csicseriborsó krém reggelire

2014.09.15 13:15

A hétvégénk eltelt. Szombaton szinte egész nap nem volt vizünk, a faluban több helyen is csőtörés volt. Hát… nem volt túl komfortos érzés, hogy megnyitom a csapot, és nem jön belőle semmi.

Szombaton a bizonytalan időjárás miatt nem jutottunk el a szabadtéri intervall kardió edzésre, remélem ezen a héten jobb lesz az idő, és mi is részt tudunk venni rajta a gyerkőccel.

Vasárnap délelőtt volt még egy súlyzós edzésem, utána 15 perc futás a futópadon, nyújtás, és ezzel letudva a heti edzésszám.

Ma kaptam egy csicseriborsó krém receptet Noémitől (akivel időnként együtt edzem). Még sosem ettem, úgyhogy itt az ideje kipróbálni, holnap beszerzem, és elkészítem. Állítólag nagyon finom, reggelire, tízóraira pl. teljes kiőrlésű pirítóssal vagy puffasztott rizzsel fogyasztva.

Utána néztem egy kicsit, hogy mennyire lehet vagy egyáltalán be tudom e illeszteni az étrendembe.

Jó hír, mert a  csicseriborsó nagyon jól beilleszthető egy egészséges, alakbarát étrendbe is, ugyanis alacsony a glikémiás indexe, így a fogyasztása nem jár jelentős vércukorszint emelkedéssel. Jelentős a ballasztanyag tartalma, valamint fehérjében gazdag. Értékes aminosavakat és komplex szénhidrátokat tartalmaz, melyek lassan jutnak be a vérbe, emiatt igen laktató hatású.

A csicseriborsó ballasztanyagai hatékonyan segítenek az emésztőrendszer salaktalanításában, ezáltal a szervezet méregtelenítésében. Magas kálcium és foszfortartalma segít a csontritkulás elkerülésében is. 

Számos jótékony hatása mellett, már csak az kell számomra, hogy finom legyen. 🙂

Vélemény, hozzászólás?