Chia maggal az egészséges fogyásért

2015.02.16 21:56

Nekünk ma van péntek 13.

A gyerkőc fülecskéje nem igen gyógyul, sőt… Ma reggel mentünk vissza a dokihoz, kapott egy erősebb antibiotikumot, fül és orrcseppet és újabb két hét szabadságra küldték velem együtt.

Két napja kicsit módosítottunk az edzőmmel a diétámon, a szénhidrátbevitellel variáltunk, azóta jobb a közérzetem, több az energiám, és ami számomra igen nagy öröm, hogy könnyedén tartható az étrend. Itt látszódik az, hogy minden ember szervezete másként reagál 1-1 diétára. Az előírt, interneten tucatjával keringő fogyókúrás étrendeket nem lehet egyformán ráhúzni mindenkire, ugyanis egyénenként más és más hatást, valamint eredményt produkál ugyanaz az étrend. Ha tartós és egészséges alakformálás a cél, akkor érdemes egy szakember segítségét kérni, aki ráállít a helyes útra, és tovább lökdös azon, miközben fogja a kezünket.

Mivel ma egész nap együtt voltunk a gyerkőccel, így csak este jutottam el edzeni. Hát-mell-tricepsz edzéssel indítottam a hetet,  a végén has és mélyhátizom gyakorlattal.

Nemrégiben Biatorbágyon nyílt egy natúr bolt a fő úton, ahova ma bementem vásárolni 1-2 dolgot. Nagyon ízlésesen van berendezve, az eladó hölgy pedig végtelenül kedves, figyelmes, és ami külön tetszett, hogy mosolygós. Az emberek manapság elfelejtenek mosolyogni, ezért ha valaki mosolyog a szürke hétköznapokban is, annak mindig nagyon örülök.

Bulgurt vettem, kesudiót, szárított goji bogyót, és chia magot.

A chia magot a reggeli és a tízórai zabkásámba keverem bele.

A chia mag elsősorban úgy támogatja a diéta sikerét, hogy az ételekhez adva növeli azok  rosttartalmát, miközben kalóriatartalmuk változatlan marad, így a jóllalkottság érzés hamarabb következik be. Oldhatatlan rosttartalmának köszönhetően (megfelelő folyadék fogyasztás mellett) segít eltávolítani a bélrendszerből a lerakódott salakanyagokat.

A chia mag nagy mennyiségben tartalmaz omega 3 és omega 6 zsírsavakat, fehérjét, kálciumot, vasat, cinket, rostokat, és antioxidánsokat, csökkenti a vérben a koleszterint, és mérsékli a szívroham kockázatát.

Beletehetjük zabkásába, joghurtba, müzlihez keverve, szórhatjuk salátára, elrágcsálhatjuk önmagában, és mivel a magnak nincsen jellegzetes íze, így szinte bármihez hozzátehetjük.

Vélemény, hozzászólás?