Cellulit elleni küzdelem

2013.07.29 12:37

Narancsbőr

Ismét egy népszerű téma a nők körében.

Sok „okos” praktikát olvastam különböző fórumokon ebben a témában. Tapasztalataim szerint sokan vannak akik azt az igét hirdetik, hogy ha egyszer ez feltűnik a női nem képviselőinek hátsó felén, akkor az már ott is marad, amíg világ a világ, és teljesen felesleges ellene küzdeni. Vannak akik szüntelenül keresik az újabbnál újabb praktikákat az interneten, minden  „csodakapszulát” kipróbálva, amivel eltüntethetik ezt a nem túl szép bőrproblémát. És vannak azok a nők, akik egyszerűen csak besétálnak valami szépségszalonba, bízva a reklám erejében, ha rájuk aggatnak valami csoda kütyüt, akkor már 20 perc alatt több cm-től és még a narancsbőrtől is könnyedén megszabadulnak. Jó is lenne, ha mindez ilyen egyszerűen menne…

Na de, csodák továbbra sincsenek!

Én a fitness modell versenyzői tapasztalatomat osztom meg veletek, amit én kipróbáltam és bejött, valamint amit a terhességem után is fogok alkalmazni a várandóság alatt kialakult cellulit eltüntetésére (mert ez a terhesség alatt sajnos létező jelenség). Erről majd a blog bejegyzések alatt olvashatsz diétával, edzés gyakorlatokkal, fotókkal színesítve.

Ez pedig nem más, mint a sporttáplálkozás, diéta, és az edzés

De nézzük miről is van szó:

A cellulit alapvetően egy bőrszerkezetből adódó probléma. A bőr szerkezetét nem tudod megváltoztatni, tehát a narancsbőr nem olyan probléma, ami egyik napról a másikra eltűnik, és utána soha többet nem kell vele foglalkoznod. Vagy hajlandó vagy áldozatokat hozni és változtatni az életmódodon, vagy nem. Ettől függ mennyire lesz látványos, és tartós az eredmény.

1, diéta

Aki túlsúlyos, vagy magas a testzsír aránya, annak előbb-utóbb meg kell barátkoznia a diéta gondolatával. Változtatni kell az étkezésen, mellőzni a telített zsírokat, egyszerű szénhidrátokat, lisztes, cukros termékeket. Leginkább alacsony glikémiás indexű, és sok rostot tartalmazó ételeket célszerű fogyasztani, és napi 3-4 liter vizet. A folyadék fogyasztás kulcsfontosságú a cellulit elleni harcban, ugyanis meggyorsítja a salakanyagok kiürülését a szervezetből.

Lehet, hogy elsőre 3-4 l víz soknak tűnik, hisz most alig iszol napközben. Eleinte nekem sem ment túl könnyen, úgy lendültem át ezen a problémán, hogy 2 üveg ásványvízbe citrom karikákat tettem (hogy legyen valami íze) és ezt kitettem magam elé. Így fogyott el naponta legalább 3 l víz. Most meg szinte egész nap iszok.

2, edzés

Az egyik leghatékonyabb kezelési módja a narancsbőrnek, ugyanis a cellulit csökkenthető a vérkeringés fokozásával. Ennek a legjobb módja az aerob edzés, vagyis a tartós, mérsékelt intenzitású mozgás, mint pl.: a tempós séta, futás, biciklizés, aerobik stb.., lényeg, hogy serkentse a vérkeringést, és legalább 40 percig tartson.

A testzsír csökkenésével a cellulit is veszít látványosságából. 🙂

3, masszázs

Kiegészítő terápiaként javasolnám a masszázst, ami célzottan a problémás területeken fokozza a vérkeringést,  ezáltal segíti a lerakódott salakanyag megmozdítását, kiürülését a szervezetből.

Azért azt ne felejtsük, hogy alapvetően az étkezésen és az edzésen múlik a cellulit elleni küzdelem sikeressége.

Vélemény, hozzászólás?