Az evést élvezni kell! Diétás étrend másként.

2017.06.05 21:23

13 hét van hátra a kitűzött célig, ami egy versenyközeli formát jelent. Ennek megfelelően állítom össze az étrendet és edzéseket. 

A vasárnapi napom egy szuper fincsi gyümölcsös chiamagos zabkásával indult, nekem 3 ek. zabpehelyből, 2 tk. chiamaggal forró vízzel készítve, fahéjjal és eritrittel édesítve, a tetejére pedig néhány karika banán és néhány szem málna és áfonya került.

majd az Sxl Fitness and Gym-ben folytatódott egy órás edzéssel. 

Aztán irány haza és már készült is a fitt és villámgyors ebéd: sült spárga, sült édesburgonya natúr csirkemellel, tökéletes edzés utáni töltésnek. 

Vacsira tonhalat ettem friss salátával és koktélparadicsommal, desszertnek pedig egy sütikrémes BioTechUSA Iso Whey Zero-ból készült fehérjepudingot pici kókuszreszelékkel keverve.

A tegnapi nap spárgás-sajtos omlettel indult, ami igazán finomra sikerült. 🙂 

A feldarabolt spárgát kevés kókuszzsíron megpirítottam. 

4 tojást egy villával felvertem, kevés laktózmentes zsírszegény tejet, 3 ek. zabpelyhet, 50 gr zsírszegény reszelt sajtot adtam hozzá. Sóval, borssal ízesítettem, majd a serpenyőben a spárgára öntöttem és fedő alatt megsütöttem. 

Ebédre édesburgonyás csibefasírtot csináltam zöldséges kuszkusszal. 

A desszert pedig ez a mennyei fitt eperszószos chiapuding ropogós granolával volt.

Receptért katt. IDE.

Úgy gondolom ez az étrend semmiképpen nem mondható egyhangúnak, és az ételek ízetlennek. Pedig sokan egy fitt és testsúlycsökkentő táplálkozás esetén, azonnal erre asszociálnak, és rögtön azt kérdezik: „hogyan tudsz te állandóan csirkén és rizsen élni?”, pedig egy egészséges sporttáplálkozás nem egyenlő a rizs-csirke kombóval. 

Az evést élvezni kell! Diétás étrend másként

Ahogy látható, itt sem erről van szó. Az evést és az ízeket élvezni kell. A testsúlycsökkentő étrended is csak akkor lesz sikeres, ha élvezed. Ráadásul a kalóriák folytonos számolgatása megkeserítheti az étkezések élvezetét, mert túl sok tényezőt kell figyelembe venni. Hány órát aludtál? Mennyit mozogtál? Gyalog vagy autóval mentél bevásárolni?

Azt látom, hogy egy csomó ember edzés közben megszállottan figyeli hány kalóriát égetett el. Őszintén szólva, el sem tudom képzelni, hogy állandóan matekozzak, amikor eszem vagy edzek, ez nagyon fárasztó és rengeteg energiát elvesz. (a célzott versenydiéta alatt természetesen nagy jelentősége van a tápanyagok pontos kimérésének)

Éld lazábban az életed, abban a tudatban, hogy minden amit elfogyasztasz jót tesz a szervezetednek, vagyis helyezd a hangsúlyt a minőségi, egészséges táplálkozásra, tiszta alapanyagokra. A kalóriaszámolgatás csak eltereli a figyelmed a helyes táplálkozás valódi kérdéseideről. Cseréld le a számológépet egy tányér igazi, tápláló ételre. 

Az egészséges, tiszta táplálkozás pedig a bevásárlással kezdődik. Íme egy bevásárló lista az étrend kialakításához, használd bátran! 

Amiben segíthetek:

  • életmódváltás
  • táplálkozás tanácsadás, étrend összeállítás
  • fogyás
  • babavárás alatti és szülés utáni alakformálás
  • erős és állóképesség fejlesztés
  • rehabilitáció
Keress bizalommal! 🙂

Vélemény, hozzászólás?