Az emésztőrendszer tisztítása természetes élelmiszerekkel

2014.10.10 20:51

Korán reggel, míg a gyerkőc aludt, elkészítettem megint egy egészségvédő ételt: magos köleskockát, amit köretként ettem a csirkemell, és párolt zöldség mellé ebédre.

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/magos-koleskocka/

Bizonyos nyersanyagok rendszeres, és szükség esetén kúraszerű alkalmazásával nemcsak emésztőrendszerünket takaríthatjuk ki, de hozzájárulhatunk különböző akut és krónikus betegségek (pl. epekő, szív és érrendszeri betegségek) megelőzéséhez és immunrendszerünk erősítéséhez is.

A magas rosttartamú élelmiszerek, mint pl. a magos köleskocka párolt zöldséggel (hüvelyesek, korpák, teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak, szezonális zöldségek, gyümölcsök) a lerakódott és újonnan bevitt salakanyag ürítését segítik. Jellemzőjük az epesavak megkötése, a bélben képződő toxikus anyagok keletkezésének megfékezése, valamint a vastagbélben történő bomlásuk során helyi daganatellenes hatású anyagok képződése.

Enyhe hashajtó tulajdonságú élelmiszerekkel ( pl. lenmag, fehér mustármag, aszalt szilva, füge) segíthetjük megelőzni a székrekedést, ezáltal a toxikus anyagok helyi, károsító hatását. Ezek hatékony székletrendező természetes élelmiszerek, melyek a bélfalban nem váltanak ki hozzászokást.

Az emésztőrendszerünk karbantartása tehát nemcsak a fogyás, hanem egészségünk szempontjából még fontosabb, érdemes rá kellő figyelmet fordítani, ennek első lépésenként nagy hangsúlyt fektetni az egészséges táplálkozásra. 

Délelőtt volt egy válledzésem.

 Aztán délután míg a gyerkőc aludt, főztem a családnak, takarítottam, kivasaltam, és kimostam. Hétvégére jönnek a szüleim, tepsiben sült zöldséges csirkét diós-céklás bulgurral, és mákos-almás szeletet (egészséges-alakbarát süti) tervezek készíteni.

Vasárnap pedig elutazunk egy napra a férjemmel, a gyerkőc pedig itthon marad a nagyszülőkkel. Jó lesz egy kicsit fetöltődni, lazítani kettesben, de biztos vagyok benne, hogy hétfőn nagyon fogom várni, hogy haza érjünk, hogy újra magam mellett tudjam a mi kis makinkat. 🙂

Vélemény, hozzászólás?