amikor újra és újra kinyitod a hűtőt, hátha megehetsz belőle valamit

2014.01.11 20:18

„A célok nem csak azért szükségesek, hogy motiváljanak minket. Nélkülözhetetlenek, mert valójában azok tartanak bennünket életben.”

                                                                                                                                                                                  Robert Harold Schuller

….na meg az étel, ugyebár kedves diétázó?!

Aki valaha is fogyókúrázott, az már tuti találkozott ezzel a jelenséggel. Éhes vagy, úúúgy ennél valamit, de a diétás étrendedet már kimerítetted, az aznapi adagot már réges régen elpusztítottad. Ilyenkor jön az a szindróma, hogy 5000x kimész a konyhába, kinyitod a hűtő ajtót, körülnézel benne, aztán eszedbe jut, hogy ezt nem kellene, mert diétázol, csalódottan visszacsukod, és a következő 5 percben megint a nyitott hűtőajtó előtt találod magad.

Vicces nem?

Igen, én most éppen egy ilyen stádiumban vagyok. Ma többet edzettem a megszokottnál, a diétás adag azonban maradt.

Szombat délelőtt révén eljutottam fitness terembe, ahol lenyomtam egy kondi aerobik órát, majd ráhúztam még egy kis lábat a súlyok között, mivel a tegnapi baba-mama torna a verseny felkészüléshez tényleg kevés.

Nagy súlyokkal dolgoztam combfeszítőre, combhajlítóra, vádlira, és popsira. Így a mai edzés másfél órásra sikeredett, utána jött másfél óra séta a gyerkőccel itt a faluban a dimbes-dombos utcákon.

Készülőben a mai adag zöldfűszeres csirkemell párolt rizzsel.

Visszatérve a hűtőnyitogatásra: ilyen vészhelyzetekben, ha már tényleg a végét járom, akkor szoktam bedobni a mentőövem: egy plusz fehérje turmix ami bűntudat nélkül belefér a diétába (Iso Whey Zero), főleg ha minimális benne a szénhidrát, nincs benne cukor, és jól eltelíti a gyomrot is.

ilyen pl.:

https://www.protein-vitamin.hu/feherjek-3/iso-whey-zero-25-g-2-306

Ezt tényleg csak javasolni tudom a hűtőnyitogató diétázoknak 🙂

Vélemény, hozzászólás?