Amarántos müzli, energia délelőttre

2015.05.12 21:44

Ma amarántos müzlivel indult a napom. A versenyre való felkészülési időszakban leginkább a proteines zabkása volt napirenden, most keresem az új ízeket és próbálom feldobni a  reggeli zabkását mindenféle egészséges, földi jóval.

A kép nem adja vissza a finom ízeket 😀 de tényleg nagyon egészséges és finom volt, nem mellesleg biztosítja az energiát ebédig.

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/amarantos-muzli/

Az amarántot Bián a Natúr boltban szereztem be, leginkább a köleshez hasonlít, de kisebbek a magjai. Több aminosavat tartamaz, mint más gabonafélék, ezért a sportolók izomtömeg növelésre is használják. Említést érdemel az értékes linolsav és szkvalen is (csökkenti a daganatok kialakulásának kockázatát) valamint olyan ásványi anyagok,  mint a kálcium, a vas,  a cink,  a magnézium és a B vitamin-család, továbbá az E-vitamin.

Az amaránt gluténmentes, így a lisztérzékenyek is fogyaszthatják, akár önállóan kásaként, vagy köretként.

Reggeli után ébredt a kölök és indult a napunk. Kakaó, öltözés, bölcsi, anya meló és edzés.

Délután FittAnyu-s munka, majd körmös, aztán gyerek bölcsiben összeszed és irány haza, tehát minden a szokásos módon, ahogy az is, hogy megint késő este jutottam gép elé, úgyhogy most el is húzok aludni, mert holnap kezdődik minden előlről 🙂

Vélemény, hozzászólás?