Almás-zabos palacsinta egészségesen

2015.04.10 22:11

Tegnap délután elkészült a fiúknak a palacsinta. Egy egészséges, akár diétába is beillő verziót készítettem:

Almás-zabos palacsinta

Recepért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/almas-zabos-palacsinta/

Elsőre nehezen hittem a fülemnek, csak pilláztam nagyokat, amikor a gyerek magától elmondott egy mondókát. Nemrég múlt másfél éves és már magától mondókázik. Beérett a zenebölcsi hatása és az, hogy születése óta folyamatosan énekelek és mondókázok neki.

A „Fúj a szél a fákat, letöri az ágat, reccs” mondóka valahogy így hangzott a kis szájából.

„fúúú a szééé a fááá, leö  ááá, eeecccs” 🙂 és közben el is játsza, ahogy itthon tőlem látta és a bölcsiben is tanulták.

Megkezdődött az esti meseolvasás időszaka is. Már próbálkoztam vele többször, de eddig még teljesen nem hallgatott végig egyetlen mesét sem. Tegnap este azonban ő maga hozta a mesekönyvet, odakucorodott mellém és 3 mesét is végig olvastam neki.

Ma reggel egy 2 órás edzéssel indítottam, majd egy kis munka, aztán robogás Tündéhez formacsekkolásra.

Az elmúlt időszakban a sok edzés ellenére sem úgy alakult a formám, ahogy én azt valóban szerettem volna. Ennek több oka is van. A diéta nem megfelelő tartása mellett (70%) a kevés alvás és regenerációra szánt idő is ludas a dologban. Ennek ellenére úgy érzem, hogy a hátam mögött levő igen húzós időszakból kihoztam a maximálisat, azt amit csak lehetett. Ha a következő 2 hetet még meg tudom húzni, akkor lehet belőle egy színpadi forma április végére. A jövőhétre kaptam még plusz kardió edzést, a súlyzós edzések azok maradnak és nagyon kellene tartanom a versenydiétát. Ezek közül jelen helyzetben az utolsó a legnehezebb számomra, nagyon nagy koncentráltságot igényel, aminek most több okból kifolyólag is híján vagyok.  

Sebaj…robogok tovább az utamon és továbbra is próbálom kihozni belőle a legtöbbet. Még ha nem is jön össze az a forma, amit szerettem volna most tavaszra hozni, az elmúlt felkészülési időszak alatt újabb és újabb dolgokat tapasztaltam meg a testemmel kapcsolatban és ezáltal jobban megismertem a működését is, amit a következő felkészülési időszakban majd hasznosítani tudok.

Miután hazaértem, egész délután kint voltuk a napsütésben a gyerkőccel. Ráérzett a motorozás ízére, és most le sem akar szállni a kis motorjáról.

Holnap reggel edzés, majd Etyek Piknik és barátok.

Vasárnap pedig az Arnold Gym-ben lábat formálunk a csajokkal.

Vélemény, hozzászólás?