Állítsd át az agyad a céljaidnak megfelelően

2014.12.11 07:20

Azt mondják ez az év, erős év volt. Mit jelent ez?

Minden pozitív és minden negatív dolog is felerősödött a mindennapokban. Ami pozitív volt annak sokkal jobban örültünk, ami negatív volt, sokkal jobban lehúzott minket, mint máskor.

Viszont ennek az évnek hamarosan vége lesz, már csak 3 hét van hátra, lehetőség nyílik az újrakezdésre minden téren, így az életmódváltásban is.

Sokan hisznek benne, hogy új év, új élet, erőre kapnak januárban, persze a kitartás ez esetben is egyénenként változó. Van aki néhány hétig, van aki néhány hónapig, és van aki egy életre elhatározza magát, hogy életmódot vált azért, hogy jobb legyen a közérzete, javuljon az egészsége, lelki állapota, és nem utolsó sorban az alakja.

Mitől függ ez, hogy kinek mekkora a kitartása? Kinél meddig tart az elhatározás, a sport, az egészségesebb életmódra való törekvés?

Egyedül csak tőlünk. Attól, hogy legbelül mennyire sikerül átállítani az agyunkat a céljaink irányába. Elhisszük e, hogy meg tudjuk csinálni, hogy képesek vagyunk rá? Nem elég azt mondani és fennhangon ígérteket tenni kifele a nagyvilágba, hogy: „na most majd lefogyok, majd megcsinálom, most teszek érte” Ezt így is kell legbelül érezni.

Tudom, ezt most könnyű mondani, de nehogy azt hidd, hogy én naponta nem dolgozom ezen magamban. Minden ember, minden egyes nap vívja a saját kis harcát legbelül, kinek ezzel, kinek azzal kell megbirkózni minden nap, és sokszor nem is értjük, hogy emberek miért viselkedne úgy, és miért reagálnak úgy, ahogy. Hát ezért, mert mindenki dolgozik valamin legbelül. Ebben az esetben már csak az kérdés, hogy a pozitív gondolatokat erősíted magadban, vagy a negatív dolgokon rágódsz folyamatosan.

Igen ám, ezt megint könnyű mondani, hogy csak a pozitívra gondolj, amikor úgy érzed nap, mint nap a negatívum vesz körül. Belenézel reggel a tükörbe, és az az első gondolatod, hogy „úristen, hogy nézek ki, még mindig ott van az az 5 kg felesleg a hasamon, amit soha az életben nem tudok ledolgozni” Ezzel a negatív megerősítéssel indul a napod. Aztán beballagsz a munkahelyedre, ahova már eleve rossz közérzettel érkezel, mert reggel már elkönyvelted magadban, hogy rosszul nézel ki, kövér vagy, rosszul áll a farmer stb.. és természetesen a főnököd is beléd köt, ami tovább erősíti benned a rossz érzést. Rosszul telik az egész napod, és haza érve még a párod is beszól valamit, ami már csak hab a tortán, pedig lehet, hogy ő nem bántásnak szánta, de Te, mivel egész nap negatív dolgokkal harcoltál legbelül, még ez is rosszul esik.  

Lehet, hogy ez most hülyén hangzik, és sokan nem is hisznek benne, de egy próbát szerintem mindenképpen megér:

Képzeld el, hogy van benned egy kapcsoló, amellyel ide-oda kapcsolgatsz a meggyőződések között. A kapcsoló jelenlegi állása az aktuális kisugárzásodért, közérzetedért. kitartásodért felel.

Mit akarsz kisugározni? Hogy akarod érezni magad?

Vonzó akarsz lenni, jól akarsz kinézni?  Akkor érezd magad annak, és higgy önmagadban, hogy megcsinálod! Nem kell kifele a nagyvilág fele ígéreteket tenned, dolgozz továbbra is legbelül, csak már ne a negatív megerősítéseken, hanem a pozitívumokon, és ne szólj erről senkinek.

Válassz olyan jelzőket, amelyek megfelelnek a vágyaidnak. Ne azt mond, hogy jól akarok, vagy jól fogok kinézni, hanem azt, hogy JÓL NÉZEK KI, VONZÓ VAGYOK! Gondolj rá úgy, mintha már a tiéd lenne, és ne jövőbeli képként tekints rá, hogy majd az enyém lesz egyszer, majd egyszer jól fogok kinézni, ha ez és ez történik.

Ha ezeket a pozitív megerősítéseket így, ebben a formában gyakorlod, rádöbbensz majd, hogy csak a megváltozott önértékelésed hat másként a kitartásodra, önbizalmadra, és a környezetedben levő emberekre, ezáltal a tőlük kapott visszajelzésekre is.

A változás nem egyik napról a másikra fog megtörténni, ahogy nem is egyik napról a másikra fogsz lefogyni, feszesedni vagy izmosodni, hisz nem is egyik napról a másikra szedted fel a plusz kilókat.

De ha már minden nap dolgozol magadban valamin, akkor ne a negatív dolgokat erősítsd, hanem koncentrálj a pozitívra, arra amire vágysz, ahogyan érezni akarod magad, amiket el akarsz érni.

Ne feledd: reggel a tükörbe nézve ne azzal indítsd a napod, hogy „úristen, hogy nézek ki”, hanem azzal, hogy „JÓL NÉZEK KI” 🙂

Vélemény, hozzászólás?