Alakformáló futóedzés

2015.07.01 08:39

Kis biokertünk tegnapi termése:

Nem sok, de a miénk, bio és nagyon finom 🙂

Ma reggel ismét 25 perc futással indítottam a napot, ami a tegnapihoz képest annyiban módosult, hogy a 25 percet nem egyben futottam le, hanem részekre bontottam.

Az edzést átmozgató gimnasztikával kezdtem, majd elfutottam az utcánk végéig és vissza (ez 5 perc) utána a következő gyakorlatokat végeztem el egymás után a kertünkben.

-kitörő járás 30 lépés

– guggolásból felugrás 15

– egylábas guggolás fánál kapaszkodva 20-20

– széles fekvőtámasz 10

– térdhúzás kéztámaszban 30

Ezután újabb 5 perc futás következett. Ebből csináltam meg 5 kört egymás után.

A futás egy nagyon jó kardió mozgás, amit ha rendszeresen beiktatunk az edzéseinkbe, nemcsak az aerob állóképességünk nő, hanem számos anyagcsere,- légzőszervi,- kiválasztórendszeri,- hormonális és idegrendszeri változás is bekövetkezik. Az agy endorfin hormont szabadít fel, amely boldogságérzetet vált ki.

Testsúlycsökkentő hatását azzal éri el, hogy felpörgeti az anyagcserét, ezzel fokozva a zsírégetés folyamatát.  Azonban önmagától a futástól még nem lesz kerek popsink, formás combunk, vállunk és karunk. Ha a zsírégetés mellett szeretnénk formálni az alakunkat, akkor érdemes beiktatni a futóedzésekbe saját testsúlyos gyakorlatokat. Ennek nincs eszközigénye, bárhol elvégezhető, valamint ennek az edzésformának köszönhetően az anyagcseréd még hosszú órákkal az edzés után is nagyobb hatásfokon pörög.

Próbáld ki, csak Te magad és egy futócipő kell hozzá!

Vélemény, hozzászólás?