Alakformálás gyerek mellett, de mégis mikor?

2015.07.13 15:20

A hétvégét vidéken töltöttük a szüleimnél, szülinapoztunk, kerti partiztunk, tökéletes idő volt hozzá. Anyukám és apukám megint nagyon kitett magáért vagyis a családért. Hogy senki ne maradjon éhen, apukám kemencében sült tepsis husit készített rengeteg zöldséggel.

 

A szüleim simán foglalkozhatnának falusi turizmussal, vendéglátással, olyan finom ételeket készítenek a kerti kemencében, hogy bármelyik csárdában, étteremben simán megállná a helyét és ezt most tényleg minden elfogultság nélkül mondom. Mellette anyukám kemencében sült lekváros kiflije is hetedhét országra szólóan finom.

Mivel off szezonom van, így mindent megkóstoltam, de olyan szerencsés vagyok, hogy rám mindig gondolnak külön kajával is. Nekem pisztrángot és zöldségeket grilleztek, ami szintén über finomra sikeredett. 🙂

Törperős is nagyon élvezte a nagyszülőknél töltött hétvégét, jót játszottak a két uncsitesóval, élmény volt mindenkinek ez a két nap.

Tegnap este jöttünk haza, ma pedig újra indult a mókuskerék. Délelőtt fejtágításon voltam táplálkozásból és étrendkiegészítésből, sok-sok hasznos info birtokába jutottam ismét, amit a saját étrendemben is alkalmazni fogok.

A hétvégén otthon vidéken összefutottam egy régi ismerősömmel, aki szintén anyuka. Elújságolta, hogy olvassa a bejegyzéseimet és nagyon szeretné ledobni azokat a plusz kilókat, amik szülés után rajta maradtak, de egyszerűen nem tudja, hogy a mozgást hova és mikor iktassa be a hétköznapokban, mert a gyerkőcöt senkire sem tudja bízni és a gyerek mellett meg nem tud edzeni.

Ez az érzés nekem is ismerős. Sajnos egyik nagyszülőnk sem a szomszédban lakik, hogy bármikor rá tudtam volna bízni a kis makinkat legalább egy órácskára és nekem sem volt mindig bölcsis a gyerkőc, egyszóval nekem is valahogyan egyedül kellett megoldanom az edzéseket Törperős mellett az első egy évben.

Az egyik lehetőségem reggel volt, amikor még aludt a gyerek. Most joggal jöhet a kérdés, hogy mi van akkor ha a kölök végig „dorbézolja” az éjszakát. Az én gyerekem másfél éves koráig egyetlen egy éjszakát sem aludt végig, sokszor keltem 3-4-szer hozzá egy éjszaka alatt. Éppen ezért nem napra pontosan terveztem meg a reggeli edzéseket, hanem heti szinten tűztem ki 3×20 perces edzést és ezt azokon a reggeleken csináltam meg, amikor kevésbé voltam fáradt (amikor a gyerkőc „csak” 1-2-szer kelt fel éjszaka)

Egy másik lehetőség a délutáni alvásidő kihasználása volt, amikor nem a takarításnak estem neki, hanem magammal foglalkoztam és inkább tornáztam 20-30 percet a lakásban.  

Aztán volt olyan is, amikor az esti fürdetés után indultam a terembe edzeni, amikor a férjem már itthon volt. Talán ilyenkor kellett a legtöbb akaraterő, hogy összeszedjem magam és este 9-kor hulla fáradtan is mozogjak legalább egy háromnegyed órát. Ilyenkor az motivált, hogy tudtam edzés után ezerszer jobban fogom magam érezni és nem mellesleg formás lesz a lábam, fenekem és eltűnik a várandósság alatt kialakult narancsbőr is.

Sokat mozogtam a gyerkőccel is, amikor a babakocsi mellett végeztem saját testsúlyos gyakorlatokat, vagy magát a kis makit használtam „súlyzónak”.

A várandósság előtt is sportoltam, de a szülés után különösen fontos volt számomra a rendszeres mozgás, mert ezzel nemcsak a testemet formáltam és ledolgoztam a szülés után rajtam maradt kilókat, de elkerültem a szülés utáni depresszió kialakulását is, hisz az edzés által  felszabaduló endorfin a lelkemnek is jót tett és nem mellesleg így sikerült elérnem azt, hogy szülés után 8 hónappal újra sikerült színpadra állnom fitness modell kategóriában.

Útmutató Anyukáknak a formás alakhoz szülés után

Kérd a FittAnyu program ingyenes anyagait!

Iratkozz fel itt:

https://www.fitten-pozitivan.com/blog/utmutato-anyukaknak/

Vélemény, hozzászólás?