A teljes igazság a téli úszógumiról, hasi zsírpárnákról és eltüntetéséről

2016.02.25 16:24

Tegnap délutáni konyhai kreálmányom 10 perc alatt: almás pite ízű protein szelet sütés nélkül. Ideális tízóraira, uzsonnára egy diétás étrendben is, de bátran fogyasztható energia töltésnek edzés előtt vagy visszatöltésnek edzés után. 

Receptért kattints IDE.

Reggel munka előtt a szokásos edzéssel kezdtem a napot. Combfeszítő, hajlító, farizom és vádli, valamint 20 perc kardió volt ma soron, a végén a lapos has kihívás mai feladata, plusz egy másik, a képen látható hasizom gyakorlattal kiegészítve.

Azt hiszem holnap megint szuper izomláz érzésre ébredhetek. 🙂

Teljes igazság a hasi zsírpárnákról

Van aki még januárban nekilátott a téli úszógumi eltüntetésének és van aki a tavasz beköszöntével gondolja úgy, hogy itt az ideje lefaragni a számára esztétikai problámát jelentő hasi zsírpárnát.

A derék és hasi részen kialakult zsírpárnák, azonban nemcsak az önbizalomra lehetnek negatív hatással, hanem amire sokan nem is gondolnak,  hogy komolya károkat okozhat az egészségre nézve is.

Kétféle hasi zsírról beszélhetünk: 

1, bőr alatti zsírréteg

Ez a fajta zsír közvetlenül a bőr alatt helyezkedik el. Inkább esztétikai jellegű problémát okoz pl. beleférsz e a régi farmerodba vagy sem, vagyis elsőrban az önbizalomra lehet negatív hatással.

2, zsigeri zsír

Ez a fajta zsír mélyen a hasüregben helyezkedik el, körbe fonva a belső szerveket pl. máj, vese, hasnyálmirigy. A probléma vele, hogy nem látható, csak akkor vesszük észre, ha már nagyon felszaporodott. A túlzottan megnövekvő zsigeri zsír következtében megemelkedhet a vérnyomás, szív és érrendszeri problémákat, 2-es típusú cukorbetegséget okozhat és az inzulin rezisztencia kialakulásával is összefüggésbe hozható. 

A hasi zsír az egyik legmakacsabb zsír a szervezetben és sajnos önmagában a felülésekkel aligha fogjuk lefaragni a testünkről, valamint kevés esély van rá hogy önmagában a hasizom gyakorlatokkal csökkentjük az egészségügyi kockázatot

Így szabadulj meg a hasi zsíroktól

Az edzésben a legjobb megközelítési mód, ha a has és törzsizomzatunkat minden irányból alaposan megdolgoztajuk és mellé hetente legalább 3x min. 30-40 percig tartó kardió mozgást végzünk. 

A héten zajló 7 napos lapos has kihívás gyakorlati videóit ITT találod. (a videók vasárnapig folyamatosan kerülnek feltöltésre)

Azt ne felejtsd el, hogy nem számít milyen sokoldalú gyakorlatokkal dolgoztatod meg a has és törzsizmaidat, ha a táplálkozodon nem változtatsz. Egészségünk és alakunk 70%-ban a táplálkozáson múlik. Egy egészségesebb, tiszta táplálkozással a szervezeted kevesebb zsírt fog elraktározni, így természetesen módon, éhezés nélkül tudod leadni az egészségügyi és esztétikai problémát jelentő felesleges zsírokat. 

Ha segítségre van szükséged a táplálkozás és edzésprogramod kialakítsában kattints a képre:

Neked van már saját Fitten-pozitivan hímzett törölköződ?

Katt. a képre a részletekért:

Vélemény, hozzászólás?