A sikeres életmódváltás 5 lépése

2017.01.27 18:10

A múltheti edzések még egészen jól mentek: 2 felsőtest + 2 lábnap + 1 kardió kipipálva, egy kardióval maradtam adós, ami péntek délutánra volt betervezve, de kis Zé beteg lett, így még aznap délelőtt elhoztam az oviból. A gyerkőc még ma és holnap egészen biztos itthon van, így két edzés is kiesik a héten, ami nagyon hiányzik a megfelelő felkészüléshez.  

Rengeteg megkeresésem volt az utóbbi időben életmódváltással kapcsolatban. A legtöbb ember aki megkeres, az edzéssel kezdi. Elkezd edzésre járni, azért hogy ledobja a felesleges kilókat és formálódjon, ami egy óriási lépést jelent az egészséges életmód kialakításában. 

Azonban ahhoz, hogy az életmódváltás valóban sikeres, hatékony és tartós legyen, érdemes figyelembe venned még legalább 4 dolgot, ami segít a jó közérzet, egészséges szervezet és formás alak elérésében.

  • Alakíts ki pozitív életszemléletet
Nem elég elkezdeni mozogni, ha fogyni formálódni szeretnél, a változásnak minden esetben fejben kell kezdődnie. 
Bármilyen furcsán hangzik, egy sikeres életmódváltás, fogyás legelső lépése nem az étrend és az edzés, hanem az, hogy otthon leülsz, átgondolod, konkretizálod és megfogalmazod magadnak a rövid és hosszútávú céljaidat és teszel mögé egy tudatos tervet, melynek mentén lépésről lépésre haladhatsz a céljaid felé vezető úton.
  • Víz
A vízfogyasztás mindennek az alapja, hiszen a szervezeted csaknem 80%-a víz. A víz gyakorlatilag a zsírvesztés egyik legjobb elősegítője. Nemcsak az étvágy elnyomására kiváló megoldás, de segíti a nátrium, méreganyagok és zsír távozását is a szervezetből. 
Javasolt mennyiség 20 tskg/ 1 liter
  • Tiszta táplálkozás
Az egészségedet és alakodat 70%-ban a táplálkozásod határozza meg. A fogyás, formálódás nem egyenlő egy csupa lemondással járó fogyókúrával. Ne bonyolítsd túl, egy egészséges életmódváltásnál kezd azzal, hogy kicseréled az alapanyagokat. Fehér liszt helyett zab vagy rizslisztet, cukor helyett eritritet vagy kókuszvirág cukrot használsz, sok zöldséget, friss gyümölcsöket eszel, beiktatod az étrendbe a teljes őrlésű gabonákat, olajos magvakat és a sertés húst lecseréled sovány szárnyas húsokra. 
  • Mozgás
Azt mindenki tudja, hogy a mozgás az egészséges életmód része, azonban mégis kevesen mozognak eleget. A fizikai aktivitásnak pedig számos előnye van szereveztünkre nézve, többek között javítja a szervezet általános keringési és légzési állapotát, csökkenti a vérnyomást, javítja a csontjaink, izmaink, izületeink állapotát. A mozgás elősegíti a testsúylcsökkentést és a zsírtartalékok „elégetését”. 
Az intenzív mozgás megemeli az alapanyagcserét, ami hozzájárul az optimális testsúly eléréséhez. 
  • Alvás

Sokan nem is gondolják, hogy a kevés alvás bizony negatív irányba befolyásolja a diétát, alakformálást.

Ha kialvatlan vagy nagyobb valószínűséggel eszel többet, mert egész nap éhesebbnek érzed magad, nem mellesleg jó eséllyel ezeken a napokon még a mozgás is kimarad, mert sokkal fáradtabb leszel elmenni edzeni. Idővel ez már önmagában is hízást eredményezhet, de az alváshiány következtében ráadásul kevesebb kalóriát is égetsz el, ami szitén hozzájárul a testsúlynövekedés kockázatához. 

Nincs időd vagy kedved főzni, de figyelsz az egészségedre és vonalaidra?

Rendelj fitt menüt az Avokádó Ételmanufaktúrától!

Nézd meg az étlapot és rendelj, katt. a képre

 

Vélemény, hozzászólás?