A melledzéstől tényleg kisebb lesz a mellem?

2014.11.19 14:20

Nemrég értem haza a Jazzy rádióból, ma készült az interjú velem a Több, mint testőr című műsorhoz.

Délelőtt változott egy kicsit az előre tervezett programom, így lett egy szabad órám, amit megint csak edzésre használtam fel. 🙂

Hát-mell-tricepsz volt ma soron.

Amikor hát napom van, mindig edzek mellizomra is, nem viszem túlzásba, 2-3 gyakorlattal szoktam átmozgatni.

Fekvőtámaszt a bemelegítés részeként iktatom be az edzésprogramomba, hol padon támaszkodva, hol pedig talajon, ezen felül pedig még 1-2 gyakorlatot végzek mellizomra.

Sok nő egyáltalán nem edzi meg a mellizmokat, mert attól fél, eltűnik a melle.

Gondolkodjunk egy picit!

Mi az ami a női mell formáját elsődlegesen megadja? A mellekben található laza zsírszövet.

Ha edzünk, akkor a zsírszövetet fogjuk munkára?

Hanem a zsírszövet alatt elhelyezkedő izmokat.

De vajon nem a mell zsírszövetét égetjük el, amikor mell edzést végzünk?

Amikor dolgoznak az izmaink, mondjuk egy súlyzós edzésen, akkor a szervezetnek azonnal hasznosítható energiára van szüksége, amit nem képes a zsírszövetekből fedezni. Azonnali energiát a szénhidrátok felhasználásával tudunk nyerni. Ezt fedezhetjük azokkal a szénhidrátokkal amiket elfogyasztunk, vagy ennek hiányában, az izmok glikogén raktárai fognak kiürülni. Tehát amikor súlyzós edzést végzel, akkor nem a zsírból használsz energiát, vagyis a melledzés közvetlenül nincs hatással a mell zsírszövetére.

Akkor mi történik ha egy nő melledzést végez?

A zsírszövet alatti izmok, elkezdenek formálódni, tónusosabbá válni. Kismértékben ugyan, de megemelheti a mellet.

Tehát a mellizom edzése nincs befolyással a női mell zsírszöveteire. Ha melledzést végez egy nő, ettől nem lesznek sem nagyobbak, sem kisebbek a mellei.

De akkor mitől tünhet el a női mell?

Egyértelműen a kőkemény diétától. Egy nagyon komoly diéta (pl. verseny diéta), extrém mennyiségű kalória felhesználás, a zsírt eltünteti mindenhonnan. Helyi zsírégetés nem létezik, tehát nem attól lesz kisebb a mell, ha célzottan melledzést végzel, hanem a diétától.

A helyesen összeállított melledzés eredményeként szebb tartása lesz a mellnek, ezért legalább hetente egyszer érdemes átmozgatni néhány gyakorlattal.

Vélemény, hozzászólás?