A legegyszerűbb módszer, ha fogyni akarsz

2014.10.15 12:43

Imádom a vidék hangulatát!

Tegnap délután sétálok hazafele a gyerkőccel az utcán. Az egyik háznál hangos fűrészelésre lettem figyelmes, bepillantok az udvarba, és mit látok???

Egy idős mami otthonkában az udvar közepén csapatja a körfűrésszel, darabolja a fát. Hatalmas,  imádom 🙂 az én nagymamám is ilyen,  sok mindent megold egyedül. A múltkor szintén séta közben meg arra lettem figyelmes, hogy egy idősebb néni nyakába akasztva  a szegélyvágó fűnyíróval vágja a füvet.

Számomra ez csak azért nézett ki viccesen, mert nekem ez olyan férfi dolognak tűnik, és ritkán látok nőket nyakukban egy fűnyíróval. De hát a kényszer az nagy úr, szokták mondani, ha nincs férfi a háznál, akkor kénytelen a nő elvégezni ezeket a feladatokat is, hogy ne lepje el a gaz, vagy ne fagyjon meg télen, mert nincs feldarabolva a fa. Valószínűleg én is megcsinálnám ha egyedül lennék.

Délelőtt a gyerkőc bölcsizett egy kicsit, én addig személyi edzést tartottam, utána meg edzettem egy 3/4 órát karra. Nem esett most túl jól a súlyzós edzés, inkább futottam volna helyette, mint tegnap, na de attól meg nem fogok formálódni.

Több anyuka keresett már meg azzal a kérdéssel, hogy mégis hogyan diétázzanak család, gyerek mellett, amikor a család nem eszi meg a diétás kosztot, több fajta étel elkészítésére nincs idő, főleg ha az anyuka már dolgozik napközben, mozgásra meg maximum hétvégén van ideje.

Ilyenkor érdemes bevetni a legegyszerűbb diétás módszert:

A rendkívül elfoglalt vagy kezdő diétázóknak jó választás lehet a fogyás beindítására, ha egyszerűen lecsökkentik az étkezésekkel elfogyaszott adagokat.

Persze az alapelvek itt is érvényesek, hogy próbáljuk kerülni a lisztes, cukros ételeket, törekedjünk a 2-3 óránkénti étkezésekre, a megfelelő telítetlen zsírsavak, valamint vitamin és ásványianyag, és folyadék (víz) fogyasztásra.

Ha az elején félsz a szigorúbb diétáktól vagy egész egyszerűen nincs időd, lehetőséged betartani egy előírt étrendet, akkor csökkentsd le a szokásos étkezésedben az adagokat. Ez kalóriacsökkenést eredményez, ami fogyáshoz vezet, bár nyilván lassabban, mintha figyelnéd az ételek összetételét.

Ha pedig edzéssel is kombinálod az ételadagok lecsökkentését, még jobb és gyorsabb lesz az eredmény.

 Ha egy idő után már nem vagy elégedett az eredménnyel, vagy éppen stagnálna ezzel a módszerrel a súlyod, akkor érdemes tovább lépni a következő szintre, ahol nem az adagokat kell tovább csökkenteni, hanem odafigyelni az ételek összetételére, minőségére, amik jobban telítenek és megfelelően energizálnak.

Vélemény, hozzászólás?