A fogyi nadrágban jobban izzadok, akkor több zsírt égetek el…

2014.07.18 12:46

Tegnap reggel 6,5 km futással kezdtem, megint kardió napom volt.  Igen magas volt a páratartalom, levegőt alig kaptam, viszont annál jobban folyt rólam a víz. Nem is ment túl könnyedén a futás.

Emlékszem amikor évekkel ezelőtt az ilyen kardió edzéseken még „fogyasztó” nadrággal nehezítettem az életem, abban a tudatban, hogy ha kenek alá a combomra és fenekemre egy jó nagy adag paprikakrémet, akkor nemcsak, hogy több zsírt fogok elégetni, és cm-ket leadni a combomból, hanem még a narancsbőröm is eltűnik.

Ez most csak arról jutott eszembe, hogy pakolgattam az edzőcuccaim a szekrényben, és megtaláltam ezt a „csoda” nadrágot, amitől most végleg megszabadultam, a kukában kötött ki.

Hogy miért?

Mert az a zsírégető mítosz, miszerint „minél jobban izzadunk, annál több zsírt égetünk el” megtanultam, és megtapasztaltam az évek során, hogy egy jó nagy baromság.

Az viszont igaz, hogy minél keményebben edzel, annál több kalóriát égetsz el egy adott időegység alatt. Az azonban, hogy mennyire izzadsz, nem kifejezetten az edzéseid intenzitásától függ. Vannak túlsúlyos emberek, akik nyilván jobban izzadnak a nagy testsúly miatt, de vannak olyanok is, akik genetikailag „izzadósabbak”.

Ezekben a „fogyi” nadrágokban végzett edzések valóban gyors súlycsökkenést tudnak eredményezni, de az elvesztett súly túlnyomó része víz, amit  edzés után pótolni kell, ha nem akarjuk az egészségünket veszélyeztetni.

Teljesen felesleges ilyen dolgokkal kínozni magunkat, a papikakrémet is beleértve, mert nem ettől függ a fogyásunk hatékonysága, valamint a narancsbőrünk sem ettől fog eltűnni.

A narancsbőr elleni küzdelemhez  egy kis segítség:

https://www.fitten-pozitivan.com/news/cellulit-elleni-kuzdelem/

Nekem ez jött be, és nem a paprikakrém fogyi nadrággal kombinálva. 🙂

Vélemény, hozzászólás?