A fogyáshoz nincs szükség a szénhidrátmentes diétára

2014.05.12 18:48

Tegnap délután nem volt túl meleg, de sütött a nap, és ezt kihasználtuk a kis makival. Anya először futott egy kicsit, majd ketten tornáztunk a kertünkben.

A délelőtti lábedzést kiegészítettem némi élő súlyzós (gyerek) guggolással, lábemeléssel.

széles terpeszben guggolás +10 kg-os makival 4×20

              guggolás vállszéles terpeszben 4×30         

                                   lábemelés hátra  4×30-30

Sok esetben előjön a következő kérdés , amikor kiderül, hogy szülés után 8,5 hónappal már színpadon álltam,: „Te tuti nem híztál, csak max. 5 kg-ot, és biztosan szénhidrát mentes diétát csinálsz, úgy sikerült elérned ezt a formát, hogy bírod, hogy nem eszel szénhidrátot?”

13 kg-ot szedtem fel a babavárás során, tehát több mint a dupláját az 5 kg-nak.

Őszintén szólva sehogy nem bírnám, hogy hosszú napokig nem eszek szénhidrátot, most biztosan nem. A gyerkőc, -főleg, hogy önálló útjára indult,- rengeteg energiát igényel, mind agyilag, mind fizikailag. Ezt szénhidrát nélkül jelenleg nem bírnám, tehát az, hogy szülés után alig 9 hónap alatt elértem ezt a formát, nem a szénhidrát mentes diétának köszönhető. Ahogy a napi étrendjeimből is kiderül eszem zabpelyhet, gyümölcsöt, rizst, pufi rizst, korpovit kekszet, zöldséget, ezek mind-mind minőségi szénhidrátot tartalmaznak, és amin még sokan meg szoktak lepődni, hogy napi 7-8x étkezem (verseny diétában 9x ettem egy nap) Szó nincs éhezésről, és arról, hogy le kellene mondanom az ízekről, és a szénhidrátról, csupán meg kell válogatni, a milyenségét, elsősorban a minőségre kell törekedni, és hanyagolni a lisztes-cukros ételeket, valamint megemelni a minőségi fehérje bevitelt.

Ha valaki ezeket az alapelveket kezdi követni a táplálkozásban és mellé még mozog is egy keveset, biztos, hogy elindul a változás útján.

Vélemény, hozzászólás?