A diétát kezd egy reggelivel…

2014.03.26 19:29

….gyakran találkozom, azzal a jelenségggel, hogy valaki úgy akar lefogyni, hogy kevesebbet eszik. Ezzel még nem is lenne probléma, a baj csak az, hogy mindezt úgy kezdi, hogy elhagyja a reggelit, gondolván, így majd kevesebb kalóriát visz be, ami majd elindítja a fogyást.

Ez bizony egy jó nagy tévedés. Hogy miért?

Mert ha nem reggelizel, az anyagcseréd nem indul be megfelelően és a többi étkezésből jóval többet fogsz elraktározni, és az emésztésed sem lesz túl jó. Ráadásul  a szénhidrátoknak a legnagyobb részét érdemes a reggeli órákban, valamint a délelőtt folyamán bevinni, hogy délutánra elhasználódjanak, és ne raktározza el a szervezet zsírként. A reggelit célszerű úgy összeállítani, hogy tartalmazzon minőségi szénhidrátot és fehérjét is. Ha nincs ötleted, hogy mivel indítsd a reggelt, nézd meg a Fat Control tréning 7 napos étrendjét:

https://www.fitten-pozitivan.com/fat-control-trening/

Tegnap Szentesi Ági barátnőm 2 képpel lepett meg, aminek nagyon megörültem. 🙂 Mind a kettőt ő fotózta:

A baloldali kép a szülés előtt 2 vagy 3 héttel készült, a jobboldali pedig most március elején 7 hónappal a szülés után. Mindíg szívesen nézem vissza a pocakos képeket, bár elég rosszul viseltem a várandósság időszakát, mégis egy semmihez sem fogható csodálatos élmény  marad számomra (és gondolom ezzel mindeki így van, aki szült) Emlékszem amikor nagyon rosszul voltam a terhesség alatt, a férjem szülei mondták, hogy higyjem el, amint megszületik a kis maki, minden megváltozik, és minden „hányós” időszak megszépül. Akkor nem hittem nekik, nem is értettem, hogy mondhatnak ilyen hülyeséget, mikor én éppen azon küzdök, hogy egy kis vitamin bennem maradjon.  A szülés után eltelt 2 hónap, és utána tényleg minden rosszullét, minden hát és derékfájás megszépült 🙂  Igazuk lett! 🙂

Vélemény, hozzászólás?