A D vitamin szerepe a fogyásban

2014.06.23 21:59

A hétfőt hajnalban 30 perc futással kezdtem, majd délelőtt másfél órát edzettem a súlyok között lábra, egy keveset vállra, és hasra.

Utána elindultunk a kis makival anyának a szombati esküvőre cipőt venni, és természetesen megint nem találtunk.

Útba ejtettük a táplálékkiegészítő boltot is Budakeszin, és feltölttem a fehérje, protein cappucino, és D vitamin készletem.

Már a szoptatás időszaka alatt is szedtem a kálcium-magnézium-cink tabletta mellett D vitamint, amit még a doki írt fel a szülés után, azonban a D vitamin szedése azután is nagyon fontos, hogy a gyerkőc már nem eszik anyatejet.

Többek között segíti a csontok épségének, erősségének megőrzését, hatékonyan alkalmazható depresszió ellen, és bizonyos rákfajták megelőzésében is hasznos lehet. Ami miatt számomra fontos, hogy szabályozza a kálcium háztartást, és erősíti az immunrendszer működését, ugyanis  D vitamin hiányában nem szívódik fel megfelelő mennyiségű kálcium, ami akár csontritkuláshoz is vezethet.

https://www.protein-vitamin.hu/vitaminok-es-asvanyi-anyagok-17/vitamin-d3-60-tabletta-2-288

Ami pedig már csak hab a tortán, hogy még a diétát is hatékonyabbá teszi. 🙂 egy kis érdekesség erről:

Endokrinológiai vizsgálatok, tanulmányok bizonyítják, hogy a szervezet D vitamin szintje és a fogyás között összefüggés van. Vizsgálatok során megfigyelték, hogy azoknak akiknek a D vitamin szintje egy bizonyos érték felett van, ugyanolyan feltételek mellett nagyobb mértékű fogyást értek el, mint társaik alacsonyabb D vitamin szint mellett.

Ma az edzés kimarad, a napi étrendbe viszont betettem egy kis málnát és halat. Na, nem egy étkezésen belül.

A tízórai protein turmixot felturbóztam 100 gr friss málnával:

Ebédre pedig csirkemell helyett halat ettem, salátával és rizzsel.

A halat egy kis hal fűszerkeverékkel szórtam meg, majd kevés oliva olajon kisütöttem.

Vélemény, hozzászólás?