A 4 legjobb étel narancsbőr ellen

2015.08.14 09:02

Popsiformáló 10 napos kihívás első 7 napja letudva.

8. nap, azaz ma pihi van.

Hétvégén a kis Törperős családi szülinapi partiját tartjuk a kertben, már ma is erre készülök egészséges és gluténmentes finomsággal, aminek a receptjét a hétfői karcsúsító konyha rovatban fogom majd megosztani.

Az elmúlt héten úgy vettem észre, hogy több anyukát is egyféle kérdéskör foglalkoztatott, mégpedig a narancsbőr eltüntetése. Ez gyakorlatilag szerintem állandó téma a nőknél.

A narancsbőr kialakulásának egyik fő oka a helytelen életmódban, azon belül is a nem megfelelően összeállított étrendben keresendő. Ha azonban tisztán étkezünk és megfelelően összeválogatott, egészséges ételeket fogyasztunk, akkor jelentősen javíthatunk bőrünk állapotán.

A cellulit alapvetően egy bőrszerkezetből adódó probléma. A bőr szerkezetét nem tudod megváltoztatni, tehát a narancsbőr nem olyan probléma, ami egyik napról a másikra eltűnik, és utána soha többet nem kell vele foglalkoznod. Vagy hajlandó vagy áldozatokat hozni és változtatni az életmódodon, vagy nem. Ettől függ mennyire lesz látványos, és tartós az eredmény.

A narancsbőr nem csak az elhízottaknál jelenhet meg, de náluk a leggyakoribb. A narancsbőr láthatóságánál közrejátszik a kötőszövetek erőssége vagy gyengesége, illetve az, hogy mennyi méreganyag halozódik fel valaki szervezetében.

A rosszul összeállított, egészségtelen, finomított szénhidrátokban gazdag étrend nemcsak az elhízáshoz, de a narancsbőr kialakulásához is nagy mértékben hozzájárul.

A következő 4 élelmiszer segítségével nemcsak a testsúlyunkat csökkenthetjük, de a bőrünk állapotát is jelentősen javíthatjuk.

1, Halak

A hideg vízben élő, magas zsírtartalmú halak nagyon gazdagok tápanyagokban, elsősorban omega-3 zsírsavakban. Ezek nemcsak az érrendszert védik, de a hormonrendszerre is kiegyenslyozó hatással vannak. Ha nem szereted a halat, pótold omega 3 étrend kiegészítővel.

2, Zöld tea

A zöld teában megtalálható fontos fitonutriens javítja az anyagcserét és hozzájárul ahhoz is, hogy a testünkben felhalmozódott zsírt hatékonyabban felhasználhassuk, valamint megakadályozza, hogy a zsírsejtek tovább táguljanak.

3, Csirkemell

Az egészségesen elkészített csirkemell (pl. grillezve) nagyszerű sovány fehérjeforrás, mellyel nemcsak a súlyunkat tarthatjuk kordában, de az inzulinszintünket is segít egyensúlyba hozni. Az inzulinszint ingadozása jelentősen hozzájárul az egészségtelen, szénhidrátban gazdag ételek iránti vágyakozáshoz, illetve a zsírréget vastagodásához. Persze a legtöbb sovány fehérje forrással hasonló hatásokat érünk el.

4, Citrusgyümölcsök

A citrusgyümölcsöknek magas a rosttartalma és vitaminban is igen gazdagok. A bennük található antioxidánsok védenek az oxidatív stressz káros hatásai ellen, melyek közül, csak egy a bőr állapotának romlása. A citrus gyümölcsök hozzájárulnak a máj megfeleő működéséhez, ami szükséges a méreganyagok kiválasztásához és eltávolításához.

Olvasd el egy korábbi bejegyzésem, ami az egyik citrusgyümölcs fogyást támogató hatásáról szól,

KATTINTS IDE:

https://www.fitten-pozitivan.com/news/zsirvesztes-fokozas-termeszetes-modon/

Felesleges kilókkal küzdesz?

Nem szívesen mutatkozol fürdőruhában a strandon?

Szeretnél megszabadulni a narancsbőrtől és ledobni legalább 5 kg felesleget?

Feszesebb formát szeretnél, de nem tudod hogyan érd el?

Szeretnéd igazán jól érezni magad a bőrödben?

Ha igen, akkor kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?