Fitten - Pozitívan

Változtass könnyedén,
lemondások nélkül

A 2 leggyakoribb ellenérv az edzéssel kapcsolatosan

2014.04.08 11:16

A zabkeksz és a vaníliás-almás túrókrém receptje felkerült a receptek közé, ha szeretné valaki elkészíteni, ott bármikor meg tudja nézni.

Ma délelőtt fürdőruha próbára mentünk a kis makákóval, én próbáltam, ő meg kritizált a saját nyelvén. 🙂 Jövőhét szerdára elkészül, így lassan kezd összeállni minden  a versenyre.

Tegnap egy esti vásárlás miatt nem jutottam el edzeni, ma ezt pótolnom kell, így este egy jó “kis” lábedzés és utána 20 perc intervall kardió, amit meg fogok csinálni.

A legtöbb esetben, este nehezebben megy az edzés, mert az “egésznapos gyerekezés” után nap végére már nagyon elfáradok.  Többször előfordul olyan is, hogy bizony megfordul a fejemben, hogy szívesebben bambulnék a tv előtt, vagy lefeküdnék aludni az edzés helyett. Ilyenkor veszek egy nagy levegőt, összeszorítom a fogam, beülök a kocsiba, és elindulok a terem felé, mert tudom, hogy az edzés után – ha még nehezen megy is – sokkal jobban érzem majd magam, és edzés végén ismét megveregethetem a vállam, hogy fáradtan is végig csináltam.

Nagyon sokan vannak így, hogy millióegy ok van a tarsolyukban, amivel kikerülhetik az edzést: 

Ha mélyen magunkba nézünk, biztos ismerős a 2 leggyakoribb edzéssel kapcsolatos ellenérv:

– nincs időm edzeni

 én azt vallom, hogy az embernek arra van ideje, amire szakít. Egy 30 perces edzés (pl. Fat control tréning) a nap csak 2 %-át teszi ki, ennél sokkal többet ülünk este a tv vagy az internet előtt. Nem érdemes tehát ezzel takarózni, inkább csoportosítsuk át a napi tevékenységeinket, és máris meglesz a 20-30 perc a mozgásra.

Az egyik ismerősöm kiposztolta ma a facebookon, hogy reggel fél 6-kor még egy spinning óra előtt elment a kutyával sétálni. Ahogy ő is meg tudja oldani a kutyasétáltatást úgy, hogy ne az edzés és a munka rovására menjen, szerintem sok ember tudná úgy szervezni a napját legalább heti 3x, -aki egyébként nem teszi-  hogy legyen ideje 30 percet mozogni. És le a kalappal előtte, hogy emiatt felkel fél 6-kor.

A kora reggeleket most, hogy már jobb az idő, én is ki fogom használni egy kis futásra, míg a család alszik.

-túl fáradt vagyok az edzéshez

ahogy fent is említettem, én is sokszor vagyok fáradt. Ez teljesen érthető, hogy egésznapos munka vagy a gyereknevelés után elfárad az ember, nem lehetünk mindíg toppon, ha elmegyünk edzeni. Engem ilyenkor mindíg az motivál, hogy utána milyen jól fogom magam érezni, és hogy ismét büszke lehetek magamra, mert megcsináltam, amit betervezetem.

Vélemény, hozzászólás?