8 ok, ami miatt nem fogysz, ha kevesebbet eszel

2018.11.12 15:11

A zsír visszatartása a test döntése és ennek a döntésnek mindig valami oka van, különösen a nők esetében.

Olvass tovább a lehetséges okokról.

Hétvégén egy újabb szuper helyet fedeztünk fel a környéken. Zsámbékon az 1200-as évekből ránk maradt Romtemplomot néztük meg szombaton. Egészen különleges energiák összpontosulnak ezen a helyen, engem teljesen magával ragadott, egészen biztos visszatérek még.

Vasárnap délelőtt az Etyeki Menhely Rézi nevű kuytusát sétáltattuk meg a tónál, majd elmentünk a helyi termelői piacra, ahol két kincsre is rábukkantam.

Az egyik az Ízlelde -kézműves lekvárok. Saját termesztésű gyümölcsökből saját kezűleg főzik a cukormentes lekvárokat. Olyan különleges finomságokat is lehet náluk vásárolni mint pl. a mákos almalekvár, pálinkás málnalekvár, vagy naspolyalekvár.

A cukormentes fahéjas szénhidrátcsökkentett linzeremet a náluk vásárolt cukormentes fahéjas-diós almalekvárral töltöttem meg, nem viccelek, isteni finom lett. 🙂

Receptért katt. a képre:

A másik a természetes kozmetikumokat készítő Nature at Home.  Mivel egyre nagyobb figyelmet fordítok arra, hogy mit kenek a bőrömre, (amit magadra fújsz, kensz, annak több, mint 60%-át képes felszívni a bőröd, így bekerül a szervezetedbe, ami hatással van az egészségedre) így fontosnak tartom a minél inkább természetes alapanyagok használatát. Tőlük egy shevajból, kakaóvajból, jojobaolajból készült ajakbalzsamot vettem.

Ha környéken laktok, gyertek és nézzetek körül vasárnaponként az etyeki termelői piacon. Szívből ajánlom.

Még a levegőtől is hízok…

Nem rég a 30 napos online életmód programon keresztül egy olyan hölgy keresett meg, aki arra panaszkodott, hogy ha már csak ránéz az ételre rögtön hízik 2 kg-ot, pedig kevesebbet is eszik. Mivel az étrend tanácsadói munkám során sokszor találkozom ezzel a kijelentéssel, vagyis elég sok nőt érint ez a téma, úgy gondoltam összeszedek néhány lehetséges okot, ami a problémát okozhatja.

Biztos sokan ismerik azt a jelenséget, hogy még a levegőtöl is híznak.. ugyanannyit esznek, mozognak mint korábban és mégis csak rakódnak rájuk a kilók.

A túlsúly annak a jele, hogy valami nincs rendben a testünkben és nagy valószínűséggel a hormonok sincsenek egyensúlyban.

A következőkben felsorolok 8 okot, ami miatt a testünk úgy dönthet, hogy nem fog lefogyni akkor sem, ha kevesebbet eszünk és többet mozgunk.

  • a bélflóra nem egészséges, nem úgy működik ahogy kellene, a rossz baktériumok vannak túlsúlyban. (a rossz baktériumokat különösen a cukrok táplálják)
  • a pajzsmirigy működése lelassul, mert a mellékvese túl van terhelve a túl sok stressz miatt. Emiatt lelassul az anyagcsere is és sokkal könnyebben rakódnak a zsírpárnák
  • a mellékvese sok kortizolt állít elő a hosszantartó stresszes életmód miatt. A stressz megzavarja a hormonegyensúlyt is, ami miatt a zsír elraktározódik.
  • a testnek állandóan túl sok inzulint kell előállítania, mert a sejtek érzéketlenné váltak rá. Ha inzulin van a vérben, nem tud a test zsírt égetni.
  • a máj túlterhelt a túl sok hormonzavart okozó anyagoktól, többek között a túl sok xenoösztrogéntől. A sejtek, hogy védjék a szervezetünket, zsír formájában lekötik ezeket az anyagokat.
  • ha nem dolgoztatjuk a test izmait rendszeresen, akkor egész egyszerűen az izomtömeg csökken, ami lassítja az anyagcserét is. Minél kevesebb rajtunk az izom, annál lassabb az anyagcserénk és annál nehezebb lefogyni.
  • a különféle fogyókúráknak köszönhetően óriási káosz uralkodik az anyagcserében. A  szélsőséges diéták miatt a test állandóan túlélő üzemmódban van és mindent zsírként raktároz.
  • hiány van a testben olyan tápanyagokból – pl. magnézium, cink, B vitaminok – amelyek fontosak  a zsírégetéshez.
A makacs túlsúly a testünk segélykiálltása. Ha odafigyelünk a testünk jelzéseire, figyelmet fordítva a hormonegyensúlyukra is, egészséges a mellékvesénk, bélflóránk, pajzsmirigyünk, támogatjuk a májunk munkáját, rendszeresen mozgunk, erősítő edzéseket végzünk, törekszünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra, akkor a testünk egyensúlyba kerül és könnyedén eléri az egészséges testsúlyt kalóriaszámlálás nélkül.

30 napos online életmód program étrenddel, fitt receptekkel, 4 hetes edzéstervvel, edzésvideókkal, emailes konzultációval!

Részletekért katt. a képre: 

Vélemény, hozzászólás?