8 hetes futó edzésterv kezdőknek

2016.04.19 05:44

3 éve költöztünk ki Budapestről vidékre és imádom. Emlékszem volt aki megkérdezte, hogy mi lesz ott veled? Mit fogsz ott csinálni a faluban? Nem fogsz unatkozni? 

Akkor sem értettem a kérdést, hiszen vidéken nőttem fel és fontos szempont volt, hogy az én gyerekem is vidéki gyerek legyen, arról már nem is beszélve, hogy folyamatosan jönnek elő a gyerekkori emlékeim. Legutóbb hétvégén nevettem ezen, amikor biciklivel mentünk bevásárolni. Utoljára gyerekkoromban bringáztam vásárolni, amikor anyuék elküldtek tejfölért a boltba. Az élet apró, de annál szebb örömei: újból bringával is járhatok bevásárolni és nagyon élvezem. 🙂

Szombat reggel a Peron futóversenyen bemelegítettem az ovis és felnőtt futókat is, a nap többi része a családé volt. 

Játszottunk, bicikliztünk, homokoztunk, fociztunk a kertben, és kis Zé lelkesen segített az apukájának a fűnyírásban és paradicsom ültetésben. 

Vasárnap korán reggel 30 perc futással kezdtem a napot,

 ezután egy egésznapos szakmai képzésen vettem részt, ahol annyira jó volt az előadó, hogy észre sem vettem, hogy hirtelen délután 5 óra lett. 

Ettől a héttől kezdve a munka előtti kora reggeli futások szerves részét képezik majd az edzéstervemnek a súlyzós edzőtermi edzések mellett. Mivel vasárnap volt az első ilyen hajnali futásom, nem ment még túl jól, hiszen teljesen más a futópadon futni, és más kint a szabadban emelkedők között, de nem sietek sehová, így szép lassan fogom növelni a szabadtéri terheléseket. 

8 hetes futó edzésterv kezdőknek

A futás az egyik legjobb kardió mozgás a fogyáshoz. Ha az izületeid engedik, a futást érdemes beiktatni az edzéstervedbe, ha nem, akkor nyugodtan kiváltható intenzív gyors gyaloglással. 

Azonban ha kezdőként állsz neki, nagyon fontos, hogy tartsd szem előtt a fokozatosság elvét, azaz ne rögtön egy maratoni távot akarj lefutni, mert egész biztos, hogy sérülés lesz a vége és egy életre elmegy a kedved ettől a mozgásformától.

Itt találsz kezdők számára egy 8 hetes edzéstervet, aminek segítségével fokozatosan felépítve iktathatod be a futást az edzéseidbe. 

Nagyon fontos, hogy ne feledkezz meg a futás előtti bemelegítésről és utána a nyújtásról.

Szeretnél személyre szabott étrendet, edzéstervet, életmód programot?

Segítek Neked, kattints a képre a részletekért

Vélemény, hozzászólás?