7 tipp, ami segít a fogyásban

2016.09.15 13:28

A héten túl vagyok 4 kora reggeli kardió és 3 erősítő edzésen.

 Ma reggel 5:45-kor már egy kicsit nehezebben sikerült felkelnem, érzem, hogy közeledik a hétvége. Holnapra még egy teljes testes köredzés, szombat reggelre egy csoportos óra van betervezve, vasárnap pedig a heti 1 pihenő. 

Kis Zére, a nagy óvodásra nagyon büszke vagyok. 🙂 Pillanatok alatt beszokott az oviba, és olyan jól érzi magát hogy kijelentette, csak és kizárólag a délutáni alvás után mehetek érte, korábban nem, vagyis ebéd után nem hozhatom el, még pénteken sem. 🙂

Tegnap egy 40 év körüli hölgy keresett meg, fogyni szeretne. Tudja, hogy nem étkezik jól, lassú az anyagcseréje, és sportolni sem sportol, de most elhatározta magát és segítséget kért, hogy változtassunk a táplálkozásán és állítsunk be neki egy edzéstervet. 

A lassú anyagcsere és az ezzel járó kellemetlenségek sokak életét megnehezítik. A nem megfelelően működő anygacsere nemcsak a fogyást lassítja, de a közérzetet is erősen befolyásolhatja. 

Jó hír, hogy sokat tehetünk a megfelelő anyagcsere működésért.

7 tipp, ami segít az anyagcsere felpörgetésében és ezzel együtt a fogyásban

  • erősítő edzés

Az izom alapanyagcsere szempontból egy aktív szövet, 4x annyi kalóriát éget el, mint a zsírszövet, vagyis több izom, egyenlő intenzívebb anyagcsere. Nagyon lesarkítva a dolgot, minél több rajtad az izomszövet, annál többet ehetsz anélkül, hogy híznál. Éppen ezért a kardió mozgás mellett érdemes erősítő edzéseket is végezned. 

  • reggelizz 
Az éjszakai pihenés alatt lelassul az anyagcsere, amit ébredés után egy kiegyensúlyozott reggelivel beindíthatunk. Nem mellesleg egy egészséges, mindhárom tápanyagot tartalmazó reggelivel kiegyensúlyozzuk a vércukorszintet is, ezzel pedig elkerülhetővé válik a délelőtti felesleges kalóriákat tartalmazó nassolás.
  • legyél aktív a nap folyamán
Sajnos az ülő munka lassítja az anyagcserét, ezzel együtt a kalóriák elégetését. Még ha ülő munkát is végzel, próbálj meg minél többet mozogni a nap folyamán, pl. lift helyett használd a lépcsőt, vagy minden órában állj fel a székről és végezz néhány guggolást, mozgásd át magad, haza fele pedig szállj le egy megállóval hamarabb a buszról és sétálj. 
  • természetes anyagcsere fokozó élelmiszerek
Kezd a reggel egy pohár grapefruitos vagy citromos vízzel, és/vagy a nap folyamán kortyolgass zöld teát. Természetesen formában fokozzák az anyagcserét, ezzel is segítve a fogyást. 
  • intrevall edzés
Az intervall edzés különösen jó módszer az anyagcsere felpörgetésére, ezzel együtt a fogyás beindítására, felgyorsítására, mert nem csak az edzés alatt, de utána még órákon át magas szinten  tartja az anyagcserét
  • rendszeres étkezés
Az étkezés maga gyorsítja az anyagcserét. Amikor a szervezeted nem kap ételt, akkor az anyagcsere lelassul, védekezik az éhség ellen, éppen ezért az anyagcsere megfelelő működéséhez javasolt napi többszöri, kisebb adagokban történő étkezés, hiszen így kiszámíthatóvá teszed a szervezeted számára az utánpótlást, és nem kényszerül raktározási üzemmódra.
  • egészséges zsírok
Az egészséges zsírok segítenek megőrízni az anyagcsere egészségét és megfelelő működését, ezért érdemes beiktatni a napi étrendbe pl. olajos magvakat, avokádót, lazacot, kókuszolajat.

Fitt menü FittAnyu ajánlásával az Avokádó Ételmanufaktúránál!

A fitt menüsor ételeit ajánljuk mindazoknak, akik az egészséges és tudatos táplálkozásra törekednek, sportolnak, súlyt szeretnének veszíteni, vagy megtartani. Az ételsorok a minőségi és kiegyensúlyozott tápanyag bevitelre épülnek, és változatosak.
Szállítunk egész napos menüt, vagy külön csak ebédet, vagy reggelit-ebédet, vagy ebédet-vacsorát is.
Az étlap megtekintéséhez és rendeléshez kattints a képre:

Szeretnél személyre szabott életmód tanácsokat, étrendet, edzéstervet?

Segítek Neked, kattints a képre a részletekért

Vélemény, hozzászólás?