7 perces hasizom edzés otthonra

2019.01.19 18:01

Ha kevés időd van edzeni, de lapos hasat szeretnél tavaszra és nem szívesen hagynád ki a hétköznapokból  a mozgást, akkor csináld meg ezt a 7 perces hasizom edzést.

Olvass tovább..

Amióta – 2 hónapja – munkahelyet váltottam még sűrűbbek a napjaim, mint azelőtt voltak. A helyes időbeosztás két munka, tanulás és család mellett most tényleg igazi kihívást jelent a mindennapokban. Nagy szükségem van a tudatosságra, az előre tervezés pedig sokat segít áthidalni a zsúfolt időhiányos napokat.

Hétközben a hajnali edzések után reggeltől délután 4-ig munka, egész nap úton, majd rohanás a gyerkőcért oviba, utána itthon család, játék Zétivel és még egy kis online munka, lefekvés előtt pedig néhány oldal olvasás, tanulás.

Az étrendben hétköznap egyszerű ételeket dobozolok, mint pl. párolt zöldség fasírttal, saláta tonhallal, gyümölcsös zabkása, fehérje shake, ezt eszem a kocsiban munka közben.

Hétvégén valamivel több idő jut főzésre, ilyenkor készülnek a rakott ételek, főzelékek, fitt sütik.

A mai hétvégi ebédünk fitt tejmentes tormás cékla főzelék volt fekete szezámmagos ropogós csirke csíkokkal és cukormentes mákos protein palacsinta.

Hétfőtől péntekig 5-kor kelek, hétfőn-szerdán és pénteken 5:45-6:30-ig, hétvégén pedig délelőtt itthon edzek 1-1 órát.

Minden alkalommal teljes testet megdolgoztató edzéseket csinálok, ez a 7 perces hasizom gyakorlatsor pedig szinte minden nap szerepel a repertoárban. 🙂

7 perces hasizom edzés otthonra

Minden gyakorlatot 30 mp-ig végezz 10 mp-es pihenőkkel.

1, terpesz nyit-zár szökdelés

2, hanyatt fekvésben oldalirányba hasprés

3, hanyatt fekvésben hasprés

4, oldalsó alkartámaszban plank

5, plank

6, kéztámaszban térdhúzés

7, hanyatt fekvésben váltva láb nyújtás talaj felett

8, V ülés

9, plank tartásban váltott lábemelés

10, hanyatt fekvésben ellentétes nyújtott kar-láb emelés

11, hanyatt fekvésben bokaérintés

Edzés előtt ne felejtsd el a bemelegítést és a végén a nyújtást.

Az étrendben a szélsőséges fogyókúra helyett törekedj egy egészséges, kiegyensúlyozott, évszaknak megfelelő táplálkozásra. A cukrot cseréld le steviára, eritritre vagy kevés mézre, a fehér liszt helyett válaszd a teljes kiőrlésű rozslisztet, zablisztet, rizslisztet, egyél idény zöldségeket és gyümölcsöket, meleg krémleveseket, főzelékeket és ne feledkezz meg a folyadék fogyasztásról sem. Igyál szénsavmentes vizet, tiszta gyümölcs vagy jó minőségű zöld teát ízesítés nélkül.

Vélemény, hozzászólás?