7 napos reggeli edzés kihívás

2016.05.22 08:55

Biztos más is ismeri azt a halogató érzést, hogy meg kellene csinálnom, el kellene indulnom, de még inkább elmosogatok, elpakolom a gyerek játékait, háromszor megigazítom a hajam és 10-szer elmondom a férjemnek, hogy: „na, kimegyek futni” és még az ajtóból visszaszólok, hogy lehet, hogy ma csak 20 percet futok 30 perc helyett. 🙂

Hát ma reggel éppen ez történt, ugyan szuper idő, gyönyörű napsütés van, de igen nehezen vettem rá magam a szokásos 4,2 km-es távomra, igaz ez a héten a 10. edzésem volt. És inkább a mai futást kocogásnak nevezném, de elindultam, megcsináltam és mintha érezte volna az a háza előtt kertészkedő bácsi a faluban, aki előtt elfutottam, hogy nekem most igenis motivációra lenne szükségem, – biztos nagyon vonszolhattam magam –  hogy ne csak a tervezett táv feléig fussak el,  odaszólt nekem mosolyogva: „Jó reggelt, hajrá!” 🙂 Ezzel olyan sok motivációt kaptam, hogy nemcsak végig futottam a 4,2 km-t, de még egy rövid teljes testes átmozgató edzést is csináltam a kertben. 

7 napos reggeli edzés kihvás

Vannak olyan napok, amikor az edzésre való motiváció olyan mélyen el van bennünk ásva, hogy alig találjuk meg, és igen, ez velem is előfordul időnként. 🙂 Pedig már napi 10-15 perces mozgással is rengeteget tehetsz az egészségedért, a jó közérzetedért és ha egy megfelelően kialakított tiszta étrenddel kombinálod, akkor az alakodért is. A reggeli edzéssel felpörgetheted az anyagcserédet, ezzel elősegítve a fogyást, formálódást. Egy reggeli akár mini edzés után is egész nap frissebb leszel és energikusabb, sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben, nem mellesleg egyfajta tartást és önbizalmat ad számodra, hogy tudod, ma is megcsináltad, képes voltál feláldozni 10-15 perc reggeli alvást az egészségedért, és hogy formáld a tested.  

Ezt a 4 gyakorlatot akár a lakásban, akár a teraszon vagy kertben is elvégezheted, nincs hozzá szükség eszközökre és túl sok helyre sem. 

1, guggolás magastartással 15

2, szűk fekvőtámasz 10

3, oldalsó kéztámaszban csípőemelés 10-10 oldalanként

4, kéztámaszban térdhúzásból lábemelés hátra 10-10 lábanként

Végezd el a gyakorlatokat egymás után pihenő nélkül. Edzés előtt ne felejtsd el az átmozgató gimnasztikát és a végén a nyújtást

Kezdőknek 7 napon keresztül minden reggel 1 kör

Közephaladóknak 7 napon keresztül minden reggel 2 kör

Haladóknak 7 napon keresztül minden reggel 3 kör

Szeretnél személyre szabott étrendet és edzéstervet?

Kattints a képre a részletekért

Vélemény, hozzászólás?